Στον λάκκο με τους… πασόκους!

Οργή στα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που «απειλούνται» από τις μετεγγραφές. Πού θα διεξαχθούν οι μεγάλες μάχες 
Εξω φρενών στην Κρήτη για την επιλογή ΓραμματικάκηΣτη μάχη του σταυρού πέφτουν όλες οι μετεγγραφές του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝ.ΕΛ., προκαλώντας δικαιολογημένη οργή στην υπάρχουσα Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, η οποία, ως γνωστόν, εξαιτίας των πολλών αντιδημοφιλών μέτρων του Μαξίμου (μαζί με τη Συμφωνία των Πρεσπών) έχει δεχθεί μεγάλο αρνητικό φορτίο και τις συχνά έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών. Η εκλογική συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, οδηγεί αναπόφευκτα στην «καύση» τους μισούς και πλέον βουλευτές, οι οποίοι δυσανασχετούν, καθώς, σαν να μην τους έφταναν τα λάθη του Μαξίμου που πληρώνουν, θα έχουν τώρα να ανταγωνιστούν στις περιφέρειές τους και πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και αλλού. 

Λόγου χάρη, ο Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος εκλέγεται στην Αιτωλοακαρνανία, θα έχει να συναγωνιστεί τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος κατεβαίνει στην ίδια περιφέρεια. Στην Ημαθία επίσης ο Γιώργος Ουρσουζίδης, ο οποίος εκλέγεται εκεί, θα έχει να αντιμετωπίσει τον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Αγγελο Τόλκα. Στη Λάρισα θα πολιτευτεί πάλι ο προερχόμενος από τους ΑΝ.ΕΛ. βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης, όπως και η ηθοποιός Αννα Βαγενά, καθώς και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Λάρισα και την Πάτρα θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, στην Α’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Ζουράρις και στη Μαγνησία θα είναι υποψήφια η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί στα Χανιά. Ο Παύλος Πολάκης και ο Γιώργος Σταθάκης θα δώσουν σκληρό αγώνα, όπως επίσης ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, που κατεβαίνει στην ίδια περιφέρεια. Ανάλογες ενδοσυριζαϊκές μάχες θα δοθούν και σε άλλους νομούς από τους βουλευτές της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου. Π.χ. στον νομό Τρικάλων, όπου ήδη έχουν βγει τα μαχαίρια. Ο Χρήστος Σιμορέλης και ο Σάκης Παπαδόπουλος κονταροχτυπιούνται, εκφράζοντας συχνά στα τηλεοπτικά πάνελ διαφορετικές απόψεις για επιμέρους θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας ως συνέπεια της μεταξύ τους αντιπαλότητας. Στα Τρίκαλα κατεβαίνει πάλι ως «σφήνα» η Παναγιώτα Δριτσέλη, η οποία διατηρεί την ψυχραιμία της, αντιθέτως με τους άλλους δύο συνυποψηφίους της Τρικαλινούς.

—-

Εξω φρενών στην Κρήτη για την επιλογή Γραμματικάκη

Σφοδρές αντιδράσεις και εσωκομματικές αναταράξεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και ειδικότερα τα ονόματα των Ευάγγελου Αποστολάκη και Γιώργο Γραμματικάκη. Ο κομματικός μηχανισμός από την πρώτη στιγμή δεν είδε με καλό μάτι την τοποθέτηση του υπουργού Αμυνας σε εκλόγιμη θέση, αλλά το ποτήρι ξεχείλισε όταν ακούστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ήθελε στο ψηφοδέλτιο και τον πρώην ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη, κάτι που ξεσήκωσε πραγματική θύελλα, ειδικά στον τόπο καταγωγής του την Κρήτη. Οι Κρητικοί συριζαίοι ανέβηκαν «στα κάγκελα» όταν έμαθαν ότι προορίζεται για το Επικρατείας, καθώς έχουν να του καταλογίσουν πολλά αρνητικά, ειδικά κάποιες κατά καιρούς παρεμβάσεις, οι οποίες ιδεολογικά ακροβατούσαν στον νεοφιλελευθερισμό και τον ελιτισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προχθεσινή Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε υπό τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου οι αντιδράσεις για τον κ. Γραμματικάκη, ιδιαιτέρως από την οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ της Κρήτης, ήταν οξύτατες, εξ ου θεωρείται υποψηφιότητα «καμένη», αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να αναθεωρήσει τα πλάνα του.

Οσον αφορά την υποψηφιότητα του κ. Αποστολάκη, πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν σοβαρές επιφυλάξεις καταρχάς διότι δεν προέρχεται από τον χώρο της Αριστεράς αλλά και γιατί πολλοί πιστεύουν ότι δεν θα φέρει ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ. Ερώτημα παραμένει και η υποψηφιότητα του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Η τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε εκλόγιμη θέση θεωρούνταν δεδομένη, ωστόσο ξαφνικά εμφανίστηκαν σενάρια ότι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να ρίξει και τον γραμματέα του στο κυνήγι του σταυρού. Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Σκουρλέτης δεν συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν μάλλον επιβεβαιώνει ότι «πάει» για το Επικρατείας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα