Ευθύνη και της Ελλάδας για την ένταση στο Αιγαίο «βλέπει» ο Αποστολάκης!

Μήνυμα ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας έστειλε ο Ευάγγελος Αποστολάκης από το Στεφανοβίκειο Βόλου……όπου έγινε χθες η παραλαβή των 10 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων Σινούκ και των 70 Kiowa Warrior από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας αναγνώρισε εμμέσως συνευθύνη για την ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο. Ερωτηθείς αν περιμένει κάτι απτό από τις συναντήσεις του ελληνικού κλιμακίου που βρίσκεται στην Τουρκία για να συζητήσει τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Αποστολάκης απάντησε: «Είναι μια προσπάθεια να καταγράψουμε τα στοιχεία, τα οποία είναι εκείνα που λειτουργούν για να υπάρχει ένταση στο Αιγαίο, και από τη μία μεριά και από την άλλη». Με τη συγκεκριμένη φράση, δηλαδή, αναγνώρισε ευθύνη για την ένταση και στην ελληνική πλευρά.

Οσον αφορά την τουρκική πρόκληση στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός Αμυνας τόνισε: «Σε αυτή τη φάση είμαστε στην προσπάθεια να αποτρέψουμε με διάφορες ενέργειες και με μέτρα την προκλητική αυτή ενέργεια της Τουρκίας».

Ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι η απόκτηση των 70 ελικοπτέρων αναγνώρισης και ελαφράς επιθετικής κρούσης Kiowa, με τον επίγειο εξοπλισμό υποστήριξης και εκπαίδευσης, είναι μεγάλης επιχειρησιακής αξίας. «Είναι βέβαιο ότι τα ελικόπτερα Kiowa θα προσφέρουν πλεονεκτήματα στον τομέα επιτήρησης των συνόρων, στον Εβρο και στα ακριτικά νησιά του ανατολικού και του νοτιοανατολικού Αιγαίου, αφού θα έχουν την ικανότητα να επιχειρούν μέρα και νύχτα, χάρη στα σύγχρονα συστήματα που φέρουν.

Η ενσωμάτωσή τους στον Στρατό Ξηράς έρχεται να καλύψει μια υπαρκτή ανάγκη στον τομέα της επιτήρησης και αναγνώρισης» δήλωσε. Η παραλαβή των εν λόγω ελικοπτέρων εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας και ΗΠΑ για την παραχώρηση αμυντικού υλικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα