Στην αντεπίθεση ο Παπαγγελόπουλος

Απαντώντας στον Σαμαρά, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν «Ρασπούτιν» και προανήγγειλε προσφυγή στη ΔικαιοσύνηΣκληρό «πινγκ πονγκ» δηλώσεων πυροδότησε η αναφορά του Αντώνη Σαμαρά στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κατονόμασε ως τον «Ρασπούτιν» της ελληνικής Δικαιοσύνης με αφορμή την έρευνα αλλά και τον εισαγγελικό «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει για τους χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο κ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι «κάποιοι συνηθίζουν να ασχημονούν» και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν… Ρασπούτιν στον χώρο της Δικαιοσύνης. «Υπάρχει μόνο προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν τον λαό και να συγκαλύψουν τις δικές τους μεγάλες ευθύνες» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απαντώντας στις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος παραμένει στο κάδρο των πολιτικών προσώπων που διερευνούν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας. Μάλιστα, ο κ. Παπαγγελόπουλος προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη «για να αποκαλύψει και να αντιμετωπίσει θεσμικά τους πραγματικούς σκευωρούς, τους παρανοϊκούς κακοήθεις συκοφάντες, τις μεθόδους και τα όργανα του παρακράτους» και διευκρίνισε πως έως σήμερα σιωπούσε λόγω της προσωπικής του πεποίθησης ότι αυτή την περίοδο η Ελλάδα έχει ανάγκη ήπιου πολιτικού κλίματος έως τις εκλογές. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει ο λαός μας, και γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά» κατέληξε ο κ. Παπαγγελόπουλος, διερωτώμενος εάν οι ραδιούργοι «μπορούν να αντέξουν την αλήθεια».

Σε συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς είχε επιτεθεί στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αλλά και στον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Παπαγγελόπουλο συζητούσαν και συζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μαζί τα σχεδίασαν, μαζί τα εκτέλεσαν» είπε, χαρακτηρίζοντας «άθλια και σκοτεινή» την υπόθεση της Novartis. Κληθείς να σχολιάσει τις σχετικές δηλώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Αν κάποιος θεωρούσε ότι είναι καθαρός ο ουρανός και αστραπές δεν φοβάται, θα έλεγε “ας διερευνηθώ και ας βγει το αποτέλεσμα”». Αντ’ αυτού, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε τις μηνύσεις πιστεύοντας ότι θα προλάβει πριν ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση να έχουν αλλάξει οι πολιτικοί συσχετισμοί προκειμένου ο ίδιος να καθαρίσει, αλλά και να εμπλέξει τους πολιτικούς αντιπάλους του». «Ο κ. Σαμαράς και άλλοι που έχει αναδειχθεί το όνομά τους και ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη συμπεριφέρεται όλο αυτό το διάστημα με έναν τρόπο που κραυγάζει ότι κάτι δεν πάει καλά» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Αντώνη Σαμαρά να απευθύνεται με νέα δήλωσή του στον πρωθυπουργό. «Πράγματι, κύριε Τσίπρα, κάτι δεν πάει καλά. Ξέρετε εσείς…» σχολίασε.

—-

Και η Ξένη Δημητρίου με φίλες της για γεύμα στη Φιλοθέη

Προσωρινό «απάγκιο» από την… τρικυμία της Novartis βρήκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε εστιατόριο της Φιλοθέης η απερχόμενη -σε λίγες ημέρες- εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. H ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, που θα ολοκληρώσει τον κύκλο της στο κορυφαίο αξίωμα της Δικαιοσύνης εν μέσω του πολιτικοδικαστικού «εμφυλίου» που έχει ξεσπάσει γύρω από την έρευνα για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας, αναζήτησε μια ανάσα δροσιάς από την καυτή δικαστική επικαιρότητα στην «Παλιά Αγορά». Εκεί εθεάθη να γευματίζει και να συζητά χαμηλόφωνα με άλλες έξι κυρίες του φιλικού και οικογενειακού της περιβάλλοντος. Η διακριτική εμφάνισή της στο εστιατόριο βάζει τέλος και στη φημολογία περί αδιαθεσίας της τις τελευταίες ημέρες. Αλλωστε, η ίδια και αυτή την εβδομάδα έδινε το «παρών» στο γραφείο της στο Ανώτατο Δικαστικό Μέγαρο, το οποίο ωστόσο θα κληθεί να εγκαταλείψει με τη λήξη της θητείας της μάλλον με ανακούφιση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα