Debate ήταν και ματαιώθηκε οριστικά

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου επιβεβαιώθηκε, καθώς τα κόμματα δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στην ημερομηνία διεξαγωγής τουΤο χρονικό ενός προαναγγελθέντος… ναυαγίου γράφτηκε στην περίπτωση του περιβόητου debate των πέντε πολιτικών αρχηγών, που, όπως άλλωστε προμηνυόταν από την πρώτη κιόλας στιγμή, ακυρώθηκε οριστικά, προκαλώντας νέο κύμα έντασης και κατηγοριών ένθεν κακείθεν. 

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη χθεσινή, τρίτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μια κοινή ημερομηνία διεξαγωγής του, καθώς δεν εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να διακόψουν τις προγραμματισμένες προεκλογικές ομιλίες και συγκεντρώσεις των αρχηγών ώστε να είναι όλοι παρόντες. 

Είχε προηγηθεί η ακύρωση της τηλεμαχίας την 1η Ιουλίου, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής και υπό τον φόβο ο Αλέξης Τσίπρας να μην προλάβει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πίσω, επαναφέροντας την αρχικά ορισθείσα ημερομηνία της 1ης Ιουλίου, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να προτείνει η τηλεμαχία να διεξαχθεί «αργά το βράδυ, μετά τις 10», γεγονός που δεν δέχτηκε το ΚΚΕ επικαλούμενο ότι έχει ανατρέψει ήδη δύο φορές το προεκλογικό πρόγραμμά του. 

Αμέσως μετά την οριστική ακύρωση του debate άρχισε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι επίρριψης ευθυνών, με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να αφήνουν αιχμές για συνεννόηση Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛ., ώστε να μη γίνει. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάντως «τα έριξε» σε ΚΚΕ και Κίνημα Αλλαγής. «Αρχικά πίστευα ότι μόνο ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αποφύγει, σαν τον διάολο το λιβάνι, το ντιμπέιτ των δύο. Σήμερα φάνηκε ότι και το ΚΙΝ.ΑΛ., ακόμη -παραδόξως- και το ΚΚΕ έψαχναν εναγωνίως αφορμή να αποφύγουν και το ντιμπέιτ των πέντε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας στο twitter, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Ακόμη και όταν αποδέχτηκα να έρθω στο στούντιο απευθείας από το αεροπλάνο, βρήκαν πρόσχημα άρνησης. Σε συνεννόηση μεταξύ τους προφανώς, ώστε να μοιράζονται την ευθύνη και όλοι μαζί να τη ρίχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Κρίμα για τη δημοκρατία, κρίμα για την ενημέρωση των πολιτών».

Κατηγορίες

Είχε προηγηθεί η οξεία κριτική της αντιπολίτευσης, με τη Ν.Δ. να τονίζει ότι για τη ματαίωση ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το Κίνημα Αλλαγής χαρακτήρισε εύλογη την αντίδραση του ΚΚΕ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν θέλει το debate. «Στις σχετικές διαδικασίες, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έπαιζαν την κολοκυθιά και όποια μέρα πρότεινε ο ένας, απέρριπταν οι άλλοι. Προφανώς, θέλουν εκλογές με χρήματα, σποτάκια και προπαγάνδα και όχι διάλογο ενημέρωσης του κόσμου» σχολίασε, από την πλευρά της, η Ενωση Κεντρώων. 

Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Νάσου Ηλιόπουλου, επανέφερε την πρόταση για τετ α τετ τηλεμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη, πρόταση που απέρριψε εκ νέου η Πειραιώς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα