Τζάμπα μαγκιές από «Μπαρουφάκη»

Νέες μπαρούφες και τζάμπα μαγκιές πουλάει ο μοιραίος Γιάνης Βαρουφάκης, που προκαλεί με κάθε ευκαιρία μπας και καταφέρει να περάσει το κοινοβουλευτικό κατώφλι

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΜέΡΑ25 και τις «επτά τομές», όπως τις αποκάλεσε, που προτείνει το κόμμα, υποστήριξε ότι «τίποτα από αυτά που λένε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία στα προγράμματά τους δεν μπορούν να γίνουν χωρίς ρήξη με τους δανειστές». Επανήλθε δε στην ιδέα της εξόδου της χώρας από το ευρώ, καθώς ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Grexit είπε «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», υποστηρίζοντας πως ναι μεν δεν επιδιώκει το Grexit, αλλά ότι δεν το φοβάται κιόλας αφού θα έχει μόνο πρόσκαιρο κόστος.

Συγκεκριμένα, ο... πολλά βαρύς Γιάνης «Μπαρουφάκης» υποστήριξε: «Εμείς δεν θα ρωτήσουμε τους δανειστές, αλλά θα νομοθετήσουμε. Εάν είναι διατεθειμένοι οι δανειστές να μας πετάξουν από το ευρώ, επειδή θέλουμε να κάνουμε το αυτονόητο, ας το κάνουν». Πρόσθεσε δε ότι «δεν θέλουμε ως εθνικό νόμισμα τη δραχμή ούτε Grexit και ρήξη με τους δανειστές, αλλά δεν φοβόμαστε».

Ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά τις τζάμπα μαγκιές του πρώην υπουργού Οικονομικών κατά τη διάρκεια του καταστροφικού πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επομένως αυτές οι δηλώσεις -που υπό άλλες προϋποθέσεις θα θεωρούνταν απλώς γραφικότητες- είναι τουλάχιστον προκλητικές.