Πόνεσαν οι αλήθειες του Καραμανλή

Επίθεση από τον Τσίπρα στον πρώην πρωθυπουργό και στη Ν.Δ. Εκανε «μασάζ» στο πασοκικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑΖορίστηκε» πολύ ο Αλέξης Τσίπρας από τις αλήθειες του Κώστα Καραμανλή για τα μεγάλα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα την υπογραφή της ταπεινωτικής και εθνικά επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Γι’ αυτό εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού με φτηνές ειρωνείες, σε μια ταυτόχρονη προσπάθεια να εξευμενίσει το πασοκικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας παράλληλα γέφυρες στο ΚΙΝ.ΑΛ. για παν ενδεχόμενο την επομένη των εκλογών.

Αιχμές

«Είχε ενδιαφέρον γιατί είχε 10 χρόνια να μιλήσει. Μίλησε 16 λεπτά, άρα 1,5 λεπτό περίπου για κάθε χρόνο σιωπής» σημείωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Open. «Ο Κώστας Καραμανλής άνοιξε την πόρτα για τα Μνημόνια» είπε και κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν έκανε την αυτοκριτική του. «Μετά από δέκα χρόνια σιωπής θα περίμενα κι εγώ να έχει και μια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Γιατί μπορεί ο ίδιος να μην ήταν πρωθυπουργός σε Μνημόνιο, αλλά ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοιχτή την πόρτα στα Μνημόνια. Αφησε τη χώρα με 24 δισ. ευρώ πρωτογενές και έφυγε στη μέση, παραδίδοντας στον επόμενο, δεν κάθισε να δώσει τη μάχη».

Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν άσκησε κριτική ως τώρα στη διακυβέρνηση της περιόδου Κ. Καραμανλή, απάντησε πως «ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ασκούσα δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή και στο ντιμπέιτ είχαμε συγκρουστεί» και πρόσθεσε: «Εγώ παρέλαβα το 2015 άδεια ταμεία. Ξέρετε τι ωραία θα ήταν κι εγώ να σκορπάω χρήματα και να αφήσω 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα, όπως ο κ. Καραμανλής;»

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμύτατη κριτική και στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας τα εξής: «Ο επόμενος πρωθυπουργός μάλλον δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε και έλεγε “λεφτά υπάρχουν”, και οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια. Και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει στον επόμενο, σε έναν πρωθυπουργό που δεν ήταν εκλεγμένος». Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε το 2015 άδεια ταμεία από την κυβέρνηση Σαμαρά και πως η κυβέρνησή του δεν μπορούσε καν να δώσει συντάξεις. […] «Είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια». Χθες ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα και σήμερα θα μιλήσει στην Τρίπολη.

Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία βρίσκεται αναρτημένο σε ειδική ενότητα του ανανεωμένου site του κυβερνώντος κόμματος, όπου αναφέρονται οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2019-2023.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα