Η οργή του Κώστα Καραμανλή!

Εντονη αντίδραση του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» που προσπαθεί να αλλάξει την ΙστορίαΤην οργισμένη αντίδραση του περιβάλλοντος του Κώστα Καραμανλή προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός είχε προτείνει το 2005, με επιστολή του στον Μπους, τη λύση «Μακεδονία – Σκόπια» για το κρατίδιο. Λίγες ημέρες μετά τη δημόσια παρέμβαση του κ. Καραμανλή από τη Θεσσαλονίκη και την καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, η φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα συνέχισε τον βρόμικο πόλεμο κατά του πρώην πρωθυπουργού, αγνοώντας -προφανώς ηθελημένα- τις ιστορικές αλήθειες της περιόδου εκείνης. 

Σύμφωνα με κύκλους του Κώστα Καραμανλή (στον οποίο -υπενθυμίζεται- επιτέθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας), το έγγραφο δεν αναφέρεται σε ελληνική πρόταση, αλλά σε πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Παράλληλα, αναφέρεται σε μια εποχή κατά την οποία οι μαζικές αναγνωρίσεις της τότε ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία έφεραν την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση. Κατά τις ίδιες πηγές, το έγγραφο δεν απευθύνεται στα Σκόπια, αλλά στις ΗΠΑ, προκειμένου να αναστραφούν τα τετελεσμένα που προκάλεσε η εκ μέρους τους αναγνώριση και να επιβεβαιωθεί ότι η λύση δεν θα ερχόταν μέσω μονομερών ενεργειών, αλλά μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ. 

Ηταν μια επιβεβλημένη τακτική κίνηση, προκειμένου η Ελλάδα να αντιστρέψει τα εις βάρος της τετελεσμένα και να κερδίσει στη συνέχεια, με αγώνα και μεθοδικότητα, το πλεονέκτημα, όπως και έγινε τελικά στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008. Με αυτή την τακτική κίνηση -συνεχίζει το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού-, «αλλά κυρίως με μια ολοκληρωμένη στρατηγική που κατέληξε στη σύνοδο, καταφέραμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα και να εξοπλίσουμε τη χώρα με τα ισχυρά εκείνα όπλα (αποφάσεις Κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.), που τοποθετούσαν πλέον τα Σκόπια στη θέση του επισπεύδοντος για την εξεύρεση λύσης. Εφεραν, δηλαδή, την Ελλάδα σε θέση ισχύος. 

Η πιο τρανή απόδειξη της σταθερότητας στις θέσεις μας παραμένει ότι δεν αποδεχτήκαμε ποτέ λύση που να μην τις ικανοποιεί, εξ ου και η απειλή του βέτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008» σημειώνουν οι κύκλοι του Κώστα Καραμανλή.

—-

Παιχνίδι από ΣΥΡΙΖΑ

To φιλοκυβερνητικό δημοσίευμα, που αποκάλυπτε δήθεν ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε δεχτεί διπλή ονομασία για το Σκοπιανό με τον όρο «Μακεδονία», ξεχνώντας ωστόσο την απόφαση της Συνόδου του Βουκουρεστίου και την οργισμένη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού για το δημοσίευμα, βρήκαν ως ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ  για να επιθετούν στη Ν.Δ. Νομίζουν πως έτσι θα ξεπλύνουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για τη συμφωνία-προδοσίας των Πρεσπών. Ο Γ. Κατρούγκαλος κατηγορώντας τη Ν.Δ. υποστήριξε πως «αναδείχθηκε πανηγυρικά η υποκρισία όσων κατήγγειλαν ανύπαρκτες υποχωρήσεις, ενώ οι ίδιοι είχαν θέσει τον πήχη πολύ πιο χαμηλά». Στο θέμα παρενέβη και η Εφη Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στάση της Ν.Δ. την εκθέτουν ανεπανόρθωτα και «αποκαλύπτουν την προσπάθειά της να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για μικροκομματικά οφέλη. Η Ν.Δ. είχε εκχωρήσει στη γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία για το εσωτερικό και Μακεδονία – Σκόπια για το εξωτερικό και δεν της ζητούσε καν συνταγματική αναθεώρηση».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα