Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μιλά για όλα

Κυριάκος Βελόπουλος: Εχουμε λύσεις και ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών για να τις υλοποιήσουμεΗ Ελληνική Λύση έχει λύσεις και ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών για να τις υλοποιήσει» τόνισε σε συνέντευξή του στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο Κυριάκος Βελόπουλος. Οπως σημειώνει, «στόχος μας είναι η διακυβέρνηση της χώρας από την Ελληνική Λύση και όχι απλά η αντιπολίτευση» και διαμηνύει πως το σύνθημα του κόμματός του «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Ελληνες» είναι ουσιαστικό. Κι αυτό, διότι -όπως λέει- «αφορά το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας, με έμφαση στην ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας με δουλειές για όλους τους Ελληνες».

Η Ελληνική Λύση ήταν μία από τις εκπλήξεις των ευρωεκλογών και «φλερτάρει» σοβαρά με το ενδεχόμενο εισόδου στη νέα Βουλή. Πού αποδίδετε τη συγκεκριμένη εκλογική επιτυχία; Πόσο σχετίζεται με αυτήν η έντονη τηλεοπτική σας παρουσία;
Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Ελληνίδες και τους Ελληνες που μας εμπιστεύτηκαν, γυρίζοντας την πλάτη σε αυτούς που με λυσσαλέο τρόπο μάς πολέμησαν όλο αυτό το διάστημα.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου θα πω μόνο πως ήταν αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και επικοινωνίας μας με τον κόσμο. Εμείς, ως Ελληνική Λύση, γυρίσαμε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον τρεις φορές. Συζητήσαμε, ακούσαμε και πείσαμε πως η Ελληνική Λύση είναι κάτι το διαφορετικό. Το σύνθημά μας «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Ελληνες» είναι ουσιαστικό, αφορά το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας, με έμφαση στην ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας, με δουλειές για όλους τους Ελληνες. Η παρουσία μου στην τηλεόραση, ως ανθρώπου που η δουλειά του σχετίζεται με αυτό το κομμάτι, είναι γεγονός πως στη συνείδηση του κόσμου μένει. Αλλά οι θέσεις μας ως κόμματος, το αναλυτικό κυβερνητικό πρόγραμμά μας των 295 σελίδων και η συνολική μας παρουσία στα συστημικά κανάλια πολεμήθηκαν με λυσσαλέο τρόπο, και κυρίως από τη Νέα Δημοκρατία, που έδωσε μάχη για να μην ακουστούμε.

Τι διαφορετικό έχει να προσφέρει το κόμμα σας, εφόσον το εμπιστευτεί ο λαός και περάσει το κατώφλι του Κοινοβουλίου, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα; Με άλλα λόγια, γιατί οι πολίτες να ψηφίσουν την Ελληνική Λύση;
Καταρχάς, το κόμμα μας είναι το μοναδικό που λέει και έχει τον τρόπο να υλοποιήσει ρεαλιστικό κυβερνητικό πρόγραμμα σχεδόν τριακοσίων σελίδων, το οποίο ενημερώνουμε συνέχεια προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των πολιτών. Συνέχεια, σε όλες μου τις ομιλίες και παρεμβάσεις, λέω και επαναλαμβάνω τη λέξη «δουλειά, δουλειά, δουλειά», που -όπως φαίνεται- έκλεψε η Νέα Δημοκρατία για να την προσθέσει στα προεκλογικά της σποτ. Χρησιμοποιούν λέξη που οι μισοί από τους υποψήφιους βουλευτές εκεί στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρουν τι σημαίνει, αφού είναι επαγγελματίες πολιτικοί, ενώ εμείς πιστεύουμε πως η πολιτική είναι λειτούργημα. Η οικονομία και η παραγωγή πλούτου από τον πρωτογενή τομέα είναι δύο από τις προτάσεις μας. Δεν προέρχονται από αφηρημένη σκέψη, αλλά από συγκεκριμένο σχεδιασμό. Πείτε μου πόσες επενδύσεις έφεραν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στη χώρα; Κατάφεραν να διώξουν όλες τις επενδύσεις στο εξωτερικό, ενώ με την υπερβολική φορολόγηση των επιχειρήσεων δημιούργησαν ένα μη φιλικό κλίμα για όσους σκέφτονται να έρθουν να επενδύσουν. Εμείς απαντάμε και σε αυτό, μειώνοντας τη φορολογία σε εκείνες τις επιχειρήσεις που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, δίνοντας δουλειές στους Ελληνες συμπολίτες μας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σάς έχει στοχοποιήσει κατ’ επανάληψη, εκφράζοντας την ευχή τόσο το κόμμα σας όσο και η Χρυσή Αυγή να μην εξασφαλίσουν το πολυπόθητο 3%. Εχετε κάποιο σχόλιο;
Ο κύριος Μητσοτάκης με φασιστικό και αντιδημοκρατικό τρόπο επέλεξε την άθλια μικροπολιτική, επιχειρώντας με τελείως ανυπόστατο και έωλο τρόπο να μας συσχετίσει με τη Χρυσή Αυγή, κάτι που τελικά δεν του βγήκε. Εχω ξεκαθαρίσει επανειλημμένα πως θα αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος εάν είμαι αυτός που θα καταφέρει να «εξαερίσει» αυτό το ναζιστικό κόμμα που λέγεται Χρυσή Αυγή. Το εννοώ απόλυτα και είμαι αυτός που δεν μπαίνει καν σε συζήτηση με αυτούς τους κυρίους. Ξέρετε, η οικογένειά μου στα Γιαννιτσά έχει θρηνήσει συγγενή μου από τις θηριωδίες των ναζί στη χώρα μας. Ο κύριος Μητσοτάκης, ενώ ξέρουμε πως θα είναι αυτοδύναμος, είναι φοβικός με την Ελληνική Λύση και διαπράττει πολιτική ανηθικότητα. Με ποιο πολιτικό ανάστημα αξιώνει και απαιτεί να μην ψηφιστεί από τους Ελληνες πολίτες η Ελληνική Λύση; Σε ποια εκλογική διαδικασία ο αρχηγός κόμματος απαιτεί και εκβιάζει τους πολίτες για να είναι από τη μια αυτοδύναμος και από την άλλη να μην μπει ένα κόμμα, που έχει πρόγραμμα και λύσεις, σε αντίθεση με το δικό του πρόγραμμα, που είναι επί της ουσίας ανύπαρκτο; Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εδώ και τρία χρόνια η Ελληνική Λύση δίνει μάχες καθημερινές, δίπλα στον πολίτη, μαζί με τον πολίτη και όχι απέναντι από αυτόν. Επομένως, τα πυρά και η πολιτική ανηθικότητα του κυρίου Μητσοτάκη είναι κάτι που αφήνουμε πίσω μας. Μας κυνηγά γιατί μιλάμε για Ελλάδα-έθνος και όχι για Ελλάδα-αποικία. Μας πολεμούν από τη Νέα Δημοκρατία γιατί προτάσσουμε την Ορθοδοξία και όχι τις αποστολές σε gay pride, μας κυνηγούν γιατί απαιτούμε την εθνική κυριαρχία της χώρας. Αυτά φοβούνται ο κύριος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, αλλά η Ελληνική Λύση είναι εδώ. Επιδίδονται στην πολιτική της μονταζιέρας, αφού κόβουν φράσεις και τις ερμηνεύουν όπως θέλουν. Καταγγέλω εξάλλου πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ανιστόρητος και ημιμαθής. Δεν φταίει αυτός, φταίνει οι σανοφάγοι που τον ψηφίζουν. Γιορτάζει την απελευθέρωση από τους Βούλγαρους και αυτός μιλάει για Τούρκους.

«Τα ναυπηγεία θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν έσοδα 25 δισ. ευρώ ετησίως»

Με ποιον τρόπο, κατά τη γνώμη σας, θα ανακουφιστούν άμεσα οι πληγέντες από την πολυετή κρίση; Τι προβλέπει σχετικά το πρόγραμμά σας;
Στο πρόγραμμά μας όλα περιγράφονται με σαφήνεια. Στον πρωτογενή τομέα υπερασπιζόμαστε την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας σε σχέση με την επικράτηση των ελληνικών προϊόντων και την τυποποίησή τους στη χώρα μας, προκειμένου αυτά να αποκτήσουν υπεραξία και η χώρα μας να εξασφαλίσει πολλαπλάσια έσοδα. Μια άλλη πρόταση, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κύπρου, είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η οποία θα μπορούσε να εισφέρει στην ελληνική οικονομία ποσό της τάξης των 9 δισ. ετησίως και 100.000 θέσεις εργασίας. Η λειτουργία των ναυπηγείων στη χώρα μας, όχι μόνο στο κομμάτι της ναυπηγοεπισκευαστικής αλλά και στην κατασκευή νέου στόλου, θα μπορούσε να εξασφαλίσει έσοδα 25 δισ. ευρώ ετησίως αλλά και 500.000 νέες θέσεις εργασίας. Μείωση του φορολογικού συντελεστή, σταδιακά, στο 15% για τις επιχειρήσεις και μηδενικοί φόροι για 10 χρόνια σε εγχώριες εταιρίες που παράγουν και εξάγουν. Η αγροτοβιομηχανία και η κτηνοτροφική βιομηχανία με χρήση νέων τεχνολογιών μπορούν να δώσουν λύσεις, αφού η τροφή και το νερό είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Γεμίζουμε με ιχθυοκαλλιέργειες βραχονησίδες που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας και 4 δισ. ευρώ ετησίως. Αυτά που σας λέω είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις μου, που εξειδικευμένα αναλύονται και μπορεί κάποιος να τις διαβάσει στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Λύσης (eelliniki – lisi.gr). Το κεντρικό μας σύνθημα, «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Ελληνες», απαντά σε αυτό ακριβώς, στην επόμενη ημέρα. Και η Ελληνική Λύση έχει λύσεις και ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών για να τις υλοποιήσει.

«Ούτε θεοί είμαστε ούτε μάντεις»

– Πώς βλέπετε το ξημέρωμα της 8ης Ιουλίου για τη χώρα μας;
Μας πετυχαίνετε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, για το αποτέλεσμα του οποίου η Ελληνική Λύση προσδοκά -και λογικό είναι- τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ούτε θεοί είμαστε ούτε μάντεις. Η επόμενη μέρα στη Βουλή, και με την Ελληνική Λύση μέσα σε αυτήν, σίγουρα δεν θα είναι περίπατος για Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. Στόχος μας είναι η διακυβέρνηση της χώρας από την Ελληνική Λύση και όχι απλά η αντιπολίτευση. Επομένως, έχουμε δρόμο να διανύσουμε κόντρα στις παραφιλολογίες και τις αμπελοφιλοσοφίες των άλλων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα