Ο Βελοπουλος έκανε την εκπληξη και μπηκε στη βουλη

Με την πρώτη συμμετοχή μπήκε στο Κοινοβούλιο. «Θα μιλήσουμε για τον Ελληνα που πέρασε γολγοθά» είπεΗ Ελληνική Λύση, το κόμμα που ίδρυσε και του οποίου ηγείται ο Κυριάκος Βελόπουλος, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στις ευρωεκλογές, περνά το κατώφλι και του ελληνικού Κοινοβουλίου στην πρώτη συμμετοχή του σε εθνικές εκλογές. Με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να φτάνει στο 83,45%, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ελάμβανε ποσοστό 3,7%, εκλέγοντας 10 βουλευτές. 

«Δεν μπαίνουμε στη Βουλή για να τα κάνουμε μαντάρα, αλλά για να μιλήσουμε για τον Ελληνα που πέρασε γολγοθά» δήλωσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, όταν το κόμμα του φάνηκε πως μπαίνει στη Βουλή. «Μπορούμε να διδάξουμε ότι με δουλειά, δουλειά, δουλειά, δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Πρέπει να δουλέψουμε. Ξέρω τι σημαίνει δουλειά – αυτό θα κάνω και στην πολιτική. Πρέπει όλοι να δουλέψουμε μαζί» είπε.

Ερωτηθείς για συνεργασίες με άλλα κόμματα, είπε «να δούμε τι θα μας προτείνουν τα υπόλοιπα κόμματα», τονίζοντας πως «θα κάνω εποικοδομητική, λογική, με επιχειρήματα αντιπολίτευση».

Η Ελληνική Λύση ιδρύθηκε επίσημα στις 28 Ιουνίου 2016 από τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και δημοσιογράφο.

Στις 7 Οκτωβρίου 2016, σε εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου κόμματος.

Μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, και μόλις σε έναν μήνα, η Ελληνική Λύση κατάφερε, από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2019, όπου έλαβε 4,18%, να εδραιώσει ένα συμπαγές τμήμα ψηφοφόρων και τελικά να μπει και στην εθνική αντιπροσωπία.

Βέλη από Εκκλησία

Η επίδοση του κόμματος θεωρείται ικανοποιητική, ειδικά μέσα στο κλίμα πόλωσης και έπειτα από τη συντονισμένη επίθεση που δέχθηκε η Ελληνική Λύση τόσο από πολιτικούς όσο και από εκκλησιαστικούς παράγοντες τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου, όταν το κλίμα πολωνόταν.

Ιδεολογικά, η Ελληνική Λύση τοποθετείται στο φάσμα της πατριωτικής Δεξιάς, υποστηρίζοντας το μεγάλο κράτος και την κατοχή στρατηγικών υποδομών, όπως αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, με το κράτος να ρυθμίζει εν γένει την οικονομία, ενώ το κόμμα στηρίζεται πολύ ιδεολογικά και εκλογικά στην προσέγγιση των ανθρώπων της Εκκλησίας.

Το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης συνδέεται με το ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας, αλλά και με την καθίζηση στα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

Μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του κόμματος του Μιχαλολιάκου μεταφέρθηκε στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Επίσης, η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών ευνόησε την Ελληνική Λύση, καθώς σε εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας το κόμμα του κ. Βελόπουλου αποσπά τα υψηλότερα ποσοστά του.

Σε Φλώρινα (7,5%), Δράμα (6,63%) και Σέρρες (6,17%), Εβρο (5,91%), Καβάλα (5,85%), Πιερία (5,72%) παίρνει ποσοστά μεγαλύτερα του συνόλου της επικράτειας – ειδικά στη Φλώρινα έρχεται στην τρίτη θέση, πίσω από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα