Υψιστο αγαθό των πολιτών η ασφάλεια

Αποδέσμευση δυνάμεων από τα γραφεία και πρόγραμμα κατά της εγκληματικότητας από ΧρυσοχοΐδηΕτοιμοπόλεμος εμφανίστηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την τέταρτη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς, μετά την τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου από την απελθούσα υπουργό Ολγα Γεροβασίλη στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη, σήκωσε τα μανίκια και έπιασε δουλειά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωρίζει άριστα τα κατατόπια του συγκεκριμένου υπουργείου, που το αναλαμβάνει για τέταρτη φορά από το 1999.

Ετσι, συγκάλεσε την πρώτη ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του, στις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, η σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε χωρίς τον αρχηγό της Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τους άλλους τέσσερις αντιστράτηγους της Αστυνομίας. Αυτό προφανώς αποτελεί και μήνυμα από την πλευρά του κ. Χρυσοχοΐδη για το… μέλλον της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Ο νέος υπουργός δρομολογεί την άμεση αποδέσμευση δυνάμεων από υπηρεσίες γραφείου και φυλάξεις προσώπων, ώστε να βγουν στον δρόμο και να υλοποιήσουν το δόγμα του για αυξημένη αστυνόμευση στις γειτονιές.

Τα «ζόρια» αρχίζουν από σήμερα, καθώς οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να είναι έτοιμοι έως τις 22 Ιουλίου να παρουσιάσουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και στις 23 Ιουλίου να μπει σε εφαρμογή.

Παράλληλα, δρομολογείται άμεση ενίσχυση των δυνάμεων που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ, που δημιούργησε ο νέος αναπληρωτής υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος ήταν αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη.

Οι φωνές του κ. Χρυσοχοΐδη θα ακουστούν ως το ισόγειο, όταν διαπιστώσει πως η Ομάδα ΔΙΑΣ, που την άφησε με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς, πλέον έχει μόλις κάτι παραπάνω από τους μισούς!

«Η ασφάλεια του πολίτη ταυτίζεται με τη δημοκρατία και το δικαίωμά μας να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Χωρίς ασφάλεια η δημοκρατία σαπίζει και αυτό είναι η χαρά του ακροδεξιού» δήλωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

«Πρέπει να αισθανθούν οι πολίτες ότι τους ανήκει η γειτονιά τους και θέλω να είμαστε όλοι περήφανοι που επιτελούμε το λειτούργημα αυτό. Ας το αναδείξουμε για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πράγματα που μας πληγώνουν, όπως το Μάτι. Χάθηκαν 100 άνθρωποι, πληγώθηκαν άλλοι και πρέπει ο στόχος να είναι “ποτέ πια ξανά Μάτι”.Ποτέ εφησυχασμός, πάντα επαγρύπνηση. Να υπηρετούμε το καθήκον μας συνεχώς».

Σε ό, τι αφορά την υπαγωγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Προστασίας του Πολίτη, ο νέος υπουργός υπογράμμισε: «Σε όλη την Ευρώπη, όπως Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανήκει στο αντίστοιχο υπουργείο Εσωτερικών, όπως και καθετί που έχει σχέση με την ασφάλεια της χώρας».

«Ξεκινάμε μια πορεία», πρόσθεσε, «όπου ο καθένας θα αφοσιωθεί στους στόχους του, που είναι να υπηρετεί το ύψιστο αγαθό των πολιτών, την ασφάλεια».

Και κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης: «Να είστε βέβαιοι ότι θα νικήσουμε ξανά το έγκλημα και θα είμαστε υπερήφανοι».

Η απελθούσα υπουργός Ολγα Γεροβασίλη είπε στην ομιλία της, μεταξύ άλλων: «Αναλάβαμε ένα κράτος σε μια δύσκολη περίοδο και μια χώρα χρεοκοπημένη και στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Ελευθερώσαμε τη χώρα από τα Μνημόνια, τα ταμεία είναι γεμάτα και το κοινωνικό κράτος σε λειτουργία. Παραδίδουμε μια χώρα ισχυρή και πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα