ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτη 11.07.2019

➥ Το ΜέΡΑ25, το κόμμα του Μπαρουφάκη με το ένα «ν», είναι «καληνύχτα, λογική». Για το πανεπιστημιακό άσυλο λέει τα εξής απίθανα: «Σε μια εποχή ακραίας συντηρητικοποίησης, οι προοδευτικές ιδέες και ο προοδευτικός λόγος περιθωριοποιούνται εντέχνως και με ένταση. Το άσυλο ιδεών, διδασκαλίας και έρευνας επιβάλλεται να διατηρηθεί και να ενισχυθεί, και ο πανεπιστημιακός χώρος να παραμείνει απόλυτα ανοιχτός στις ιδεολογικές ζυμώσεις».

➥ Η εποχή της «ακραίας συντηρητικοποίησης» που «περιθωριοποιεί τις προοδευτικές ιδέες» είναι η ίδια εποχή που ο Τζορτζ Σόρος ρίχνει νταλίκες με χρήμα για να βουλώσει συνειδήσεις και να καταστήσει πολιτικό παράγοντα τον κάθε απίθανο σαλτιμπάγκο.

➥ Ο Βαρουφάκης, που δεν βρίσκει ένα πουκάμισο της προκοπής για να φορέσει και ντύνεται σαν καρνάβαλος, λέει επίσης «ο πανεπιστημιακός χώρος να παραμείνει απόλυτα ανοιχτός στις ιδεολογικές ζυμώσεις», λησμονώντας ότι στα πανεπιστήμια υπάρχει σκληρό «face control» στις ιδεολογίες. Η «ανοιχτωσιά» (που θα ‘λεγε και μια ψυχή) των πανεπιστημίων ισχύει για την Αριστερά και την αναρχία.

➥ Αν πας σε πανεπιστήμιο να κάνεις μια ημερίδα για τη συμβολή του ΕΔΕΣ και του Ναπολέοντα Ζέρβα στην αντίσταση και την εθνική ακεραιότητα της πατρίδας θα βγεις (στην καλυτέρα των περιπτώσεων) με δωρεάν μέικ απ, που θα διατηρηθεί για μήνες (μώλωπες, αιματώματα, χαρακιές κ.λπ.).

➥ Ο,τι πιο «μοντέρνο» έχει να προτείνει η Αριστερά για την Παιδεία είναι οι τραμπούκοι με τα μούσια, τις ψείρες και τα ρόπαλα στα ΑΕΙ και οι λαθρέμποροι τσιγάρων και προϊόντων «μαϊμού», που έχουν την πραμάτεια τους έξω από τα κάγκελα της περίφραξης των πανεπιστημίων και εκείνοι βρίσκονται πίσω από αυτά για να καλύπτονται από το... πανεπιστημιακό άσυλο.

➥ Στην τελική, όποιος είναι υπέρ αυτού του παλαιολιθικού θεσμού ας μας πει ποια διάλεξη και ποιο βιβλίο προστάτευσε αυτός ο θεσμός από τη λογοκρισία και ποια... ανακάλυψη οφείλουμε στο περιβόητο άσυλο.

➥ Υπάρχουν επιπτώσεις λόγω της κατάργησης του λεγόμενου ασύλου: θα είναι οικονομικές (για τους λαθρεμπόρους και τους εμπόρους ναρκωτικών) και πολιτικές (για όσους κάνουν καριέρα τραμπουκίζοντας). Ολοι οι υπόλοιποι μόνο να κερδίσουν έχουν.