Η σφαγή του Φενεού

Συμπληρώνονται φέτος 75 χρόνια από τις θηριωδίες και τα μαζικά εγκλήματα που διέπραξαν οι κομμουνιστές εναντίον των Ελλήνων το 1944. Μαχητές της εθνικής ιδέας που πολέμησαν τους σλαβοκίνητους αντάρτες αλλά και άμαχος πληθυσμός, γυναικόπαιδα, γέροντες, άτομα με αναπηρία, δολοφονήθηκαν και βασανίστηκαν με τον φρικτότερο δυνατό τρόπο από εκείνους που ήθελαν να επιβάλουν στην πατρίδα μας μια σταλινικού τύπου τυραννία.

Αυτόν τον Ιούλιο συμπληρώνονται 75 χρόνια και από τη μεγάλη σφαγή που έγινε από τους μαρξιστές φονιάδες σε βάρος των μαρτυρικών κατοίκων του Φενεού Κορινθίας. Το καλοκαίρι του 1944 εκατοντάδες Ελληνες της περιοχής μακελεύτηκαν από τους δολοφόνους του ΚΚΕ και πολλοί εξ αυτών ρίχτηκαν (άλλοι νεκροί κι άλλοι ζωντανοί, έχοντας μόνο μια μαχαιριά στην πλάτη ή στον λαιμό) στην «Τρύπα» στην περιοχή Κακοβούνι. Σήμερα, το πρωί της Κυριακής, θα τελεστεί όπως κάθε χρόνο το εθνικό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού. Τούτη τη φορά ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Ιωάννης Μπουγάς, εξέχον μέλος της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά και ένας από τους σημαντικότερους, ακριβοδίκαιους και καινοτόμους ιστορικούς ερευνητές της περιόδου, που έχει καταφέρει να καταγράψει, να τεκμηριώσει και να αναδείξει τα κομμουνιστικά εγκλήματα σε βάρος του λαού και της πατρίδας.

Ο Ιωάννης Μπουγάς παραθέτει στον δεύτερο τόμο του μνημειώδους έργου του με τίτλο «Ηρώων αίμα» την αφήγηση μιας αυτόπτου μάρτυρος της σφαγής: «Εγώ είμαι από εκεί κοντά και τότε ήμουν μικρό παιδί. Οταν βγάζανε τους σφαγμένους από την τρύπα, μας είπανε να μην πάνε τα παιδιά για να μη φοβηθούμε, αλλά εγώ ακολούθησα κρυφά και πήγα να δω. Οι μαυροφορεμένες γυναίκες γέμιζαν όλη την πλαγιά και τα πτώματα… να βλέπατε τα πτώματα και τα κεφάλια… πόσα κεφάλια ήταν μόνα τους… Αλλά και κάτι μικρά κεφαλάκια από παιδιά, σαν πορτοκάλια…»

Οι ιστορικές ομιλίες που συντηρούν τις μνήμες και τα μνημόσυνα υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των παιδιών της Ελλάδας που κατασφάχτηκαν από τους αδίστακτους μανιακούς δολοφόνους της Αριστεράς έχουν χαρακτηριστεί «γιορτές μίσους» από τους ηττημένους του πολέμου, αλλά νικητές της ειρήνης. Από την άλλη, οι φιέστες υπέρ των δολοφόνων και των προδοτών είναι «εκδηλώσεις τιμής και μνήμης» για τους… «ήρωες»! Η Αριστερά, έχοντας καταφέρει να νικήσει τον δυσκολότερο αντίπαλο, την κοινή λογική, έχει δημιουργήσει ένα κακέκτυπο Ελλάδας όπου η πραγματικότητα παρουσιάζεται αντίθετη απ’ ό,τι είναι!

Γι’ αυτό η εφημερίδα μας επιμένει στην καταγραφή και τη διάδοση της ιστορικής αλήθειας στο κοινό και δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να θυμάται τους αδελφούς μας που υπέφεραν από την κομμουνιστική λαίλαπα. Αιωνία τους η μνήμη!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα