Το λάθος μήνυμα του κ. Χρυσοχοΐδη

Ποιο είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τους λαθρομετανάστες; Να σταματήσει ο εποικισμός ή να ενθαρρυνθεί; Να γίνει η Ελλάδα κανονική χώρα, με νόμους, διαδικασίες και σύνορα, ή τριτοκοσμική αποθήκη εξαθλιωμένων ανθρώπων; Να μπαίνει όποιος θέλει ή όποιος επιτρέπεται; Να ισχύουν οι νόμοι που ψηφίζονται στο Κοινοβούλιο ή όσα θέλουν οι ΜΚΟ και σκοτεινοί κύκλοι συμφερόντων;

Ποια είναι η άποψη που κυριαρχεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης; Αυτή του κ. Βρούτση, που ανακάλεσε την υπουργική απόφαση επί ΣΥΡΙΖΑ η οποία έδινε ΑΜΚΑ εύκολα και ανέλεγκτα σε κάθε περαστικό από τη χώρα, ή εκείνη του κ. Χρυσοχοΐδη, που πήγε στον καταυλισμό των αλλοδαπών στη Μόρια και δήλωσε ότι έφυγε «με την εντύπωση, τη θετική, που αποκόμισα από την πληρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται οι υπηρεσίες της χώρας το προσφυγικό πρόβλημα εδώ στο νησί»;

Τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες δεν είναι μόνο λόγια, εντυπώσεις και συμβολισμοί, αλλά αποφάσεις της πολιτικής τάξης, που μετουσιώνονται σε νομοσχέδια, υπουργικές εγκυκλίους και Προεδρικά Διατάγματα, που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές όλων μας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στο συγκεκριμένο ζήτημα στέλνει ένα λάθος μήνυμα προς όλους. Ο κ. Χρυσοχοΐδης βγάζει ψεύτες τους Ευρωπαίους, που έκαναν πολλές αναφορές και καταγγελίες για την κακοδιαχείριση κονδυλίων για την υποδοχή, τη στέγαση, την ταυτοποίηση και την εξέταση αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται λάθρα στην Ελλάδα. Επίσης, ακυρώνει την κριτική της Νέας Δημοκρατίας, όταν βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, για τις πράξεις και τις παραλείψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, αλλά και για την κάκιστη κατάσταση χώρων όπως το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια.

Είναι πιθανόν ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη να εκδηλώνει ακόμα και σήμερα τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και τις προκαταλήψεις που έχουν οι παλαιοί και νεότεροι πρώην σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Αυτό, όμως, αφορά μόνο τον ίδιο. Τους Ελληνες τους ενδιαφέρει να μπει, επιτέλους, τάξη στο θέμα και να μη μετατραπεί η πατρίδα μας σε μια μεγάλη Μόρια.