«Τσουνάμι» μετακομίσεων στο κτίριο του Κοινοβουλίου

«Αντάλλαξαν» γραφεία Μητσοτάκης και Τσίπρας. Αύριο η ορκωμοσία των 300 και η εκλογή του προέδρουΣαρωτικές αλλαγές στη… χωροταξική διάταξη του Κοινοβουλίου φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα της εθνικής κάλπης που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να «ξεβολευτεί» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος και μετακόμισε στο μέχρι πρότινος γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και να οδηγηθούν σε «έξωση» τα κόμματα που δεν διάβηκαν εκ νέου το κοινοβουλευτικό κατώφλι. 

Πρόκειται για τη Χρυσή Αυγή, την Ενωση Κεντρώων, τους Ανεξάρτητους Ελληνες και το Ποτάμι.

Στα γραφεία του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη, δίπλα ακριβώς στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εγκαθίσταται η Ελληνική Λύση.

Μάλιστα, ο Αντώνης Μυλωνάκης, δημοσιογράφος και βουλευτής του Κυριάκου Βελόπουλου, ήταν από τους πρώτους που επισκέφτηκαν τα γραφεία στα οποία θα στεγάζεται εφεξής το κόμμα του, αφού πρώτα πέρασε για ένα «γεια» από την αίθουσα των δημοσιογράφων.

«Παράδοση – παραλαβή» είχαμε και μεταξύ του Ποταμιού και του πρωτοεμφανιζόμενου ΜέΡΑ25, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης μετακομίζει στα γραφεία που διατίθεντο στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη στον πρώτο όροφο της Βουλής.

Οσο για τον Αλέξη Τσίπρα, το γραφείο του μεταφέρθηκε στην αίθουσα όπου στεγαζόταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο τελευταίος άλλωστε εγκαταστάθηκε ήδη στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου πραγματοποιήθηκε και το πρώτο επίσημο ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά.

Επιπλέον αίθουσα

Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πάνε στη Ν.Δ., ενώ επιπλέον μία αίθουσα δικαιούται το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον Κανονισμό, επειδή πλέον η Βουλή είναι εξακομματική.

Οι εργασίες στο παρασκήνιο είναι πυρετώδεις, ώστε να είναι όλα έτοιμα για αύριο, όποτε και ορκίζονται οι 300 και η Βουλή επιστρέφει επιτέλους σε ρυθμούς κανονικότητας, έπειτα από αρκετές εβδομάδες απραξίας.

Μετά την ορκωµοσία θα εκλεγεί ο πρόεδρος του σώµατος και θα ακολουθήσει η εκλογή των αντιπροέδρων καθώς και των γραµµατέων και κοσµητόρων.

Η Ν.Δ. θα προτείνει για τη θέση του προέδρου τον Κώστα Τασούλα και για τις θέσεις των αντιπροέδρων τους Χαράλαµπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαµάνη και Αθανάσιο Μπούρα.

Ακολουθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία επί των προγραµµατικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και της ψήφου εμπιστοσύνης που θα δώσουν και το στίγμα του πρώτου κρας τεστ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα