Οι εκλεκτοί της… Αννας στους νέους γραμματείς!

Πρώην συνεργάτες της Διαμαντοπούλου και του Πάγκαλου περιλαμβάνονται στη λίστα των γενικών στα υπουργείαΤεχνοκρατική επάρκεια, εμπειρία από προηγούμενες θητείες στον κρατικό μηχανισμό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και ανοίγματα σε εκλεκτούς πρώην συνεργάτες της Αννας Διαμαντοπούλου και του Θόδωρου Πάγκαλου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το δεύτερο και τελευταίο κύμα διορισμού γενικών γραμματέων στα υπουργεία. 

Παράλληλα υπάρχουν και ηχηρές επιστροφές με ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως η περίπτωση της Αννας Στρατινάκη, που ανήκε στην επιρροή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, στο υπουργείο Εργασίας.

Στελέχη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώην δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αλλά και στελέχη με βιογραφικό στα κομματικά δρώμενα της Ν.Δ. συμπεριλαμβάνονται, επίσης στα αξιοσημείωτα των 24 νέων διορισμών γενικών γραμματέων, οι οποίοι συμπληρώνουν τον κατάλογο των συνολικά 52 γενικών γραμματέων στα υπουργεία.

Σε γνώριμα για τον ίδιο λημέρια επιστρέφει ο Αποστόλης Δημητρόπουλος, καθώς ορίστηκε γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Δημητρόπουλος είναι εκ των συντακτών του νόμου 4009/2011, γνωστού και ως νόμου Διαμαντοπούλου, καθώς είχε διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης της τότε υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης Παπανδρέου, της Αννας Διαμαντοπούλου. Ο κ. Δημητρόπουλος είναι επίσης συνεργάτης του ΙΟΒΕ, του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών του ΣΕΒ.

Επιστροφή

Σε κυβερνητικό πόστο επιστρέφει ο Γιώργος Καλατζής, ο οποίος τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων στο υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Καλατζής υπήρξε στενός συνεργάτης του Θόδωρου Πάγκαλου, αρχικά την περίοδο 1996-1999, ως ειδικός σύμβουλος του τότε υπουργού Εξωτερικών και εν συνεχεία ανέλαβε στις 9 Οκτωβρίου 2009 διευθυντής του γραφείου του κ. Πάγκαλου ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Καλατζής είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Οι άλλοι δύο γραμματείς του υπουργείου Παιδείας είναι η Αναστασία Γκίκα για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ο Γιώργος Βούτσινος για την επαγγελματική κατάρτιση.

Γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο οποίος ωστόσο έχει διατελέσει την περίοδο 2013-2018 διευθυντής του ελληνικού think tank «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» της Αννας Διαμαντοπούλου, της οποίας υπήρξε και αυτός συνεργάτης.

Τον Ιούνιο του 2018 είχε αναλάβει διευθυντής του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα