Η βενιζελική που πέρασε κατάργηση συμβάσεων και υποκατώτατο μισθό

Ισως η πιο ηχηρή επιστροφή είναι αυτή της Αννας Στρατινάκη (φωτό) στο υπουργείο Εργασίας ως γενικής γραμματέως……, καθώς διετέλεσε γραμματέας του υπουργείου από τον Μάρτιο του 2011 έως και τον Μάρτιο του 2015, υπηρετώντας ουσιαστικά τις τρεις κυβερνήσεις των πρώτων δύο Μνημονίων. Αρχικά, υπήρξε επιλογή της Λ. Κατσέλη, αλλά στη συνέχεια πέρασε στο «βενιζελικό» στρατόπεδο στο ΠΑΣΟΚ και έτσι διατηρήθηκε και στο κυβερνητικό σχήμα των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Αυτά που σημάδεψαν τη θητεία της κυρίας Στρατινάκη ως γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας -παρεμπιπτόντως, με την ίδια πολιτική ηγεσία του κ. Βρούτση- ήταν η κατάργηση με νόμο της ισχύος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, η μείωση του κατώτατου μισθού και η νομοθέτηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους το 2012.

Αξιοσημείωτο είναι πως η κυρία Στρατινάκη φέρεται ότι είναι το στέλεχος που συμβούλευε την τότε κυβέρνηση Σαμαρά πώς θα προωθηθεί το μέτρο των ομαδικών απολύσεων και σε κάθε περίπτωση ήταν από τους πιο ζηλωτές των θέσεων του ΔΝΤ και του Πολ Τόμσεν.

Ως νομικός σύμβουλος έχει υπηρετήσει και σε άλλα υπουργεία κατά το παρελθόν και έχει συμβάλει στην επεξεργασία του ιδρυτικού νόμου του ΕΦΕΤ και του νόμου Κατσέλη.

Γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναλαμβάνει η Παυλίνα Καρασιώτου, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η οποία την περίοδο 2012-2015 χειρίστηκε θέματα αποκρατικοποιήσεων και είχε ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο πλαίσιο του δεύτερου Μνημονίου.

Από το 2016 ήταν επιστημονική συνεργάτιδα του βουλευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, ενώ συνέβαλε στη διαμόρφωση της πρότασης της Ν.Δ. για το Ασφαλιστικό. Γενική γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων αναλαμβάνει η Μαρία Συρεγγέλα και γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας ο Γιώργος Σταμάτης, αμφότεροι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα