Πρωτοποριακή επέμβαση στο «Ερρ. Ντυνάν»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη στην Ελλάδα διαδερμική εμφύτευση νέας αορτικής βαλβίδας σε 84χρονη ασθενή!Από τη
Ρίτα Μελά

Η πρώτη διαδερμική εμφύτευση αορτικής βαλβίδας νέας γενιάς Lotus Edge στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με εξαιρετική επιτυχία στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς για διαδερμικές επεμβάσεις ασθενών με βαλβιδοπάθειες.

Η χρήση εξελιγμένων τεχνολογικών μέσων και μεθόδων, που εφαρμόζονται πλέον και στη χώρα μας, ανοίγει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση καρδιοπαθών υψηλού κινδύνου και κάνει τους γιατρούς να χαμογελούν με αισιοδοξία.

Συγκεκριμένα η επέμβαση έγινε σε ασθενή 84 ετών με σοβαρού βαθμού στένωση της αορτικής βαλβίδας, πιστοποιώντας την εξέχουσα θέση του νοσηλευτικού κέντρου, το οποίο επιλέχτηκε κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης για την πρώτη εμφύτευση της νέας βαλβίδας, και πραγματοποιήθηκε από τους ιατρούς του Γ’ Καρδιολογικού Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας και Βαλβιδοπαθειών Βάιο Τζίφο, Αθανάσιο Κολυβήρα και Γεώργιο Τζάνη.

Να σημειωθεί ότι η επέμβαση στην 84χρονη συμπεριλαμβάνεται στα 90 πρώτα περιστατικά του Limited Market Evaluation Registry, τα οποία πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα κέντρα αριστείας (center of excellence) της Ευρώπης, με τη συμμετοχή έμπειρων επεμβατικών καρδιολόγων.

Η νέα αορτική βαλβίδα θεωρείται η βαλβίδα της επόμενης γενιάς, τοποθετείται πλήρως ελεγχόμενα και με ακρίβεια, ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιπτώσεις, και είναι η μόνη μηχανικά εκπτυσσόμενη βαλβίδα με δυνατότητα επανατοποθέτησης, για βελτιστοποίηση του τελικού αποτελέσματος, εξασφαλίζοντας μια επέμβαση με ελάχιστες επιπλοκές και ταχεία ανάρρωση των ασθενών.

«Ο νέος ψηφιακός αγγειογράφος, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό, μαζί με την εμπειρία μας στον χώρο της επεμβατικής καρδιολογίας, δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν πρωτοποριακές επεμβάσεις.

Η επιτυχής τοποθέτηση της πρώτης βαλβίδας Lotus Edge στην Ελλάδα είναι ακόμη μια απόδειξη ότι το “Ερρίκος Ντυνάν” πρωτοπορεί…» σημειώνει ο διευθυντής του Γ’ Καρδιολογικού Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας & Βαλβιδοπαθειών Βάιος Τζίφος.

Η επιτυχής επέμβαση πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του πλέον σύγχρονου ψηφιακού καρδιοαγγειογραφικού συστήματος οροφής που διαθέτει το «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας των πλέον σύγχρονων επεμβατικών τεχνικών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα