Μάτι: Τα δάκρυα και ο πόνος δεν θα φύγουν ποτέ

Τελέστηκε μνημόσυνο για τον άδικο χαμό των 102 συνανθρώπων μας, στην περσινή πυρκαγιά, που βύθισε στο πένθος τη χώραΟδυνηρές μνήμες ξύπνησαν χθες στο Μάτι κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου που τελέστηκε στη μνήμη των 102 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

Λίγα 24ωρα πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα της απόλυτης καταστροφής που βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη χώρα, το μνημόσυνο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ανθρωποι ντυμένοι στα μαύρα, πρόσωπα βουβά, με δάκρυα στα μάτια, ανάμεσα στους οποίους συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι της περιοχής που δεν ξεχνούν στιγμή όσα τραγικά έζησαν την 23η Ιουλίου 2018, έδωσαν το «παρών» ώστε να τιμήσουν όσους χάθηκαν ξαφνικά και απροσδόκητα. 

Στο πλευρό όλων αυτών των ανθρώπων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και οι νέοι δήμαρχοι Ραφήνας και Μαραθώνα.

«Εκ μέρους του πρωθυπουργού μεταφέρω τη συμμετοχή του στο πένθος για τους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα. Για ένα πράγμα θέλω να σας διαβεβαιώσω.

Μια τέτοια τραγωδία, ανείπωτη, δεν πρέπει και δεν νοείται να ξαναγίνει ποτέ και πουθενά. Θα εργαστούμε για να το επιτύχουμε αυτό» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος χαρακτήρισε την ημέρα «μέρα μνήμης για ένα δράμα του οποίου οι πληγές είναι ανοιχτές».

«Είναι μέρα τιμής και θλίψης για αυτούς που χάθηκαν. Στενοχωριόμαστε που δεν τους έχουμε κοντά μας» είπε, από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης. «Θα κάνουμε τα πάντα για τη γρήγορη αποκατάσταση από την 1η Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε.

Αλλά και συγχρόνως θα θωρακίσουμε την Αττική μας να μην ξαναζήσει τέτοια γεγονότα».

Μετά το μνημόσυνο, κάτοικοι κατεβηκαν στην παραλία για να αφήσουν λίγα λουλούδια στη μνήμη των ανθρώπων που προσπαθούσαν επί ώρες να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα καταφεύγοντας στη θάλασσα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν τόσο σήμερα όσο και αύριο ανήμερα της μαύρης επετείου.

Συγκεκριμένα, αύριο από κάθε πληγείσα περιοχή θα συγκεντρωθούν όσοι το επιθυμούν και περπατώντας τους δρόμους της φωτιάς θα καταλήξουν σιωπηλά στο λιμανάκι του Ματιού, στις 8 το βράδυ, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα