Αττική Οδός: Μπλόκο Καραμανλή στις αυξήσεις των διοδίων

Αυστηρό μήνυμα από τη Βουλή: «Δεν θα δεχτούμε κανένα τετελεσμένο»Ρεπορτάζ
Φώτης Κόλλιας

Ακόμα μία φορά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, έκλεισε την πόρτα των αυξήσεων στα διόδια της Αττικής Οδού, υποστηρίζοντας πως η κοινοπραξία έχει συμβατικό δικαίωμα να τα αυξήσει, αλλά και πως η κυβέρνηση έχει πολλούς τρόπους αντίδρασης και πως «δεν θα δεχτεί κανένα τετελεσμένο».

Ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε την ακύρωση των διαγωνισμών για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), με την επισήμανση πως προκηρύχθηκαν με βάση «σκίτσα» και πως απαιτείται χρόνος για την τεχνική ωρίμανση και την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Επιπλέον είπε πως η ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε συζητήσεις για την τύχη του οδικού άξονα Πάτρας – Πύργου που είχε τεμαχιστεί σε οκτώ εργολαβίες και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στη χωματερή των 50.000 τόνων σκουπιδιών που,όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», βρίσκεται στον χώρο της 5ης εργολαβίας του οδικού άξονα Πάτρας – Πύργου.

Στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι επίσης η επίλυση των ζητημάτων, ώστε να αρχίσουν τα έργα για το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, αλλά και να προχωρήσουν γρήγορα έργα που υλοποιούνται, όπως το νότιο τμήμα του οδικού άξονα Ε65.

Ο υπουργός Υποδομών είπε πως θα επιδιωχθεί να προχωρήσει ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα (Αλσος Βεΐκου – Γουδή) της γραμμής 4 του μετρό Αθήνας, ενώ στο μετρό Θεσσαλονίκης θα αναζητηθεί οριστική λύση για τους σταθμούς «Εγνατία» και «Αγία Σοφία», σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Επιπλέον, εκτός από την ολοκλήρωση του βασικού σιδηροδρομικού άξονα, ο Κ. Καραμανλής είπε πως η κυβέρνηση δίνει «μεγάλη σημασία και στη συντήρηση του Εθνικού Σιδηροδρομικού Δικτύου», θέμα που εκκρεμεί επί δεκαετία.

Στον τομέα των μεταφορών «πρωταρχικό ρόλο έχει η επένδυση στα logistics και στις συνδυασμένες μεταφορές, ώστε να αναγάγουμε τον Πειραιά, τα λιμάνια του Βορρά και κυρίως της Θεσσαλονίκης σε πύλες εισόδου».

Για τις αστικές συγκοινωνίες αναφέρθηκε στην ανανέωση του στόλου οχημάτων και στην «ανάσταση» του ΟΑΣΘ που παραπαίει. Αλλαγές αναμένονται και στο πλαίσιο για τα διπλώματα οδήγησης, που θεωρείται μη λειτουργικό, καθώς και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα