ΜΕΜΝΗΣΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Δημοψήφισμα τώρα για να ακυρώσουμε τη Συνθήκη των ΠρεσπώνΑπό τον
δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ετος 2023: Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα δηλώνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει τη συμφωνία της Λευκωσίας που συνυπέγραψε η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη και παραχωρεί καθεστώς συγκυριαρχίας των Τούρκων στην Κύπρο μας, αλλά ο Τσίπρας δηλώνει ότι θα προσπαθήσει να βελτιώσει αυτή την κατάπτυστη συμφωνία. 

Ετος 2027: Η επόμενη κυβέρνηση ΚΙΝ.ΑΛ. δηλώνει ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξει τη συμφωνία της Σμύρνης, στην οποία ο Τσίπρας συμφώνησε για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, με τουρκικά πλοία να μπορούν να συλλέγουν αέριο λίγα μίλια έξω από την Αττική, αλλά η πρωθυπουργός κυρία Γεννηματά δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αμβλύνει τις συνέπειες της κατάπτυστης συμφωνίας. 

Ετος 2031: Η νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. δηλώνει ότι δεν είναι εφικτό να αλλαχθεί η συνθήκη της Κομοτηνής, στην οποία η Γεννηματά συμφώνησε για καθεστώς αυτονομίας των «Τούρκων» της Θράκης, αλλά θα προσπαθήσει ο επικεφαλής της Ν.Δ. κ. Μπακογιάννης να κάνει ό,τι μπορεί για να εφαρμοστεί η κατάπτυστη αυτή συνθήκη προς όφελος της εναπομένουσας Ελλάδας». 

Σας θυμίζουν τίποτα τα φριχτά αυτά για το έθνος μας υποθετικά σενάρια πολιτικής φαντασίας που ανέφερα παραπάνω; Είναι η πιθανή συνέχεια του ενδοτισμού που χάραξε η Νέα Δημοκρατία και μας υπενθυμίζει τώρα από το Κοινοβούλιο, με την άνεση του απόλυτου αυτοδύναμου νικητή των εκλογών, ότι «εμείς ήμασταν ειλικρινείς, δεν θα αλλάξουμε τη Συνθήκη των Πρεσπών».

Βέβαια, η κυβέρνηση έχει ένα δίκιο: όντως, αν αναζητήσετε παλιότερες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και υψηλόβαθμων στελεχών της Ν.Δ., ήταν απόλυτα αληθείς. 

Δήλωναν σε κάθε κατεύθυνση πως δεν θα αλλάξουν την προδοτική πράξη του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία χαρίστηκε το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια.

Μάλιστα, με ιδιαίτερη αλαζονεία μάς θυμίζουν ότι εμείς, ο ελληνικός λαός, επιλέξαμε μια Βουλή στην οποία μόλις 10 από τους 300 βουλευτές, αυτοί της Ελληνικής Λύσης του κ. Βελόπουλου, υποστηρίζουν ότι πρέπει να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. 

Οι υπόλοιποι 290 είτε τάσσονται ανερυθρίαστα υπέρ της προδοσίας είτε μας λένε πως «δεν γίνεται να αλλάξει πλέον το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας».

Ψέματα μας λένε.

Μπορούμε πολύ γρήγορα να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση μη αναγνώρισης των Σκοπίων με ένα απλό δημοψήφισμα στην Ελλάδα, με την ερώτηση: «Επιτρέπεται στο ελληνικό κράτος να αναγνωρίσει άλλο κράτος που έχει στην ονομασία του τη λέξη “Μακεδονία”; Οχι/Ναι». 

Αλλά κανένα από τα ευρωσυστημικά κόμματα δεν θα πάρει το κόστος του δημοψηφίσματος.

Ολοι σχεδόν είναι αναξιοπρεπείς και δουλοπρεπείς ορντινάντσες της Ε.Ε. και των Γιάνκηδων.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα