Θρίλερ με τη φήμη που ήθελε νεκρό τον Ερντογάν!

Κατέκλυσε τα media η «πληροφορία» ότι ο Τούρκος πρόεδρος έπαθε καρδιακή προσβολήΑπό τη
Θεανώ Καρούτα

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες από την ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέστη καρδιακή προσβολή και απεβίωσε, όπως μετέδωσαν τα ξημερώματα της Τρίτης ισραηλινά και αραβικά μέσα ενημέρωσης. 

Η Αγκυρα έως χθες δεν είχε προχωρήσει ούτε σε επιβεβαίωση ούτε σε διάψευση των γραφομένων, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να… κάνουν πάρτι με τη φήμη του θανάτου του Τούρκου προέδρου, η οποία πιθανότατα ξέσπασε όταν στην εβραϊκή έκδοση της Wikipedia προστέθηκε η ημερομηνία θανάτου του.

Διόρθωση

Εν συνεχεία, αραβικές ιστοσελίδες αναδημοσίευσαν τη φήμη, αναφέροντας μάλιστα ότι γιατροί του Τούρκου ηγέτη πάλεψαν να τον επαναφέρουν στη ζωή μετά το έμφραγμα που φέρεται ότι υπέστη την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης που παρακολουθούν την υπόθεση μετέδωσαν χθες ότι ο Ερντογάν βρίσκεται σε διακοπές και έσπευσαν να διορθώσουν το λάθος στη Wikipedia, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο λήμμα «Ερντογάν», ενώ και η ιστοσελίδα Arab Turk διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες, επικαλούμενη προεδρική πηγή.

Ο Τούρκος πρόεδρος, πάντως, ήταν από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον Μπόρις Τζόνσον για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές των Συντηρητικών, που τον έφερε στην ηγεσία του κόμματος και κατά συνέπεια και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Τούρκος πρόεδρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Τζόνσον.

«Συγχαίρω τον Μπόρις Τζόνσον που αναδείχθηκε 77ος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και του εύχομαι επιτυχία στη νέα θέση του» έγραψε.

«Πιστεύω ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ηνωμένο Βασίλειο θα αναπτυχθούν περαιτέρω σε αυτήν τη νέα εποχή» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, έρευνα του πανεπιστημίου Αναντολού αναφέρει ότι η οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν έχει επιστρατεύσει στρατό από «τρολ», προκειμένου να ασκεί προπαγάνδα μέσω διαδικτύου κατά του Ερντογάν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα μέλη του κινήματος Γκιουλέν έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση προκειμένου να μπορούν να υποδύονται κάθε είδους χαρακτήρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να προσελκύουν κόσμο και να κάνουν προπαγάνδα κατά του Τούρκου προέδρου.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα