Ξεμπλοκάρει διορισμούς στους ΟΤΑ ο Θεοδωρικάκος

Νομοθετική πρωτοβουλία θα αναλάβει άμεσα ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος για το «ξεμπλοκάρισμα» του διορισμού των 8.166 επιτυχόντων μόνιμων δημοτικών υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).Χθες ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με αντιπροσώπους της Ομάδας 3Κ – Ενωμένοι Διοριστέοι, οι οποίοι του εξήγησαν ότι δεν μπορούν να καταλάβουν τις οργανικές τους θέσεις λόγω της χρονοβόρας γραφειοκρατικής διαδικασίας, η οποία ακύρωσε τα ειδικά κριτήρια διορισμού τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε το αίτημά τους «πάρα πολύ σωστό και λογικό» και δεσμεύτηκε ότι με τροπολογία που θα καταθέσει το Εσωτερικών, πιθανότατα στο πολυνομοσχέδιο, θα γίνουν δεκτά τα ειδικά κριτήρια διορισμού των επιτυχόντων που ίσχυαν όταν έκαναν την αίτησή τους.

Στη συνάντηση με τους επιτυχόντες συμμετείχε και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Ωστόσο, με βάσει όσα έχει συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με την τρόικα, το 2019 μπορούν να γίνουν τόσες προσλήψεις όσες αποχωρήσεις από το Δημόσιο έγιναν το 2018, δηλαδή περίπου 9.000, αριθμός που έχει ήδη υπερκαλυφθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά καλύπτονται από τα τσουχτερά τέλη καθαριότητας και φωτισμού που πληρώνουν οι πολίτες και γεμίζουν τα ταμεία των δήμων.

Αίτημα των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα χρόνια των Μνημονίων είναι να μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό στις ανταποδοτικές υπηρεσίες τους χωρίς οι προσλήψεις αυτές να υπόκεινται σε κανέναν περιοριστικό κανόνα, παρά μόνο στα κριτήρια του ΑΣΕΠ.

Αν και τυπικά τουλάχιστον βγήκαμε από τα Μνημόνια, ωστόσο κάτι τέτοιο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει αποδεκτό…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα