Δικαστήρια και… μοναξιά για Πολάκη!

Υπερψηφίστηκε η άρση της ασυλίας του Κρητικού, που περίμενε… μάταια τον Τσίπρα να τον υπερασπιστεί από βήματοςΕμεινε μόνος του ο Παύλος Πολάκης, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας, αν και ήταν παρών στη Βουλή, δεν ζήτησε τον λόγο για να υπερασπιστεί τον αψύ Σφακιανό, που αναμένεται εντός των ημερών να περάσει το κατώφλι των δικαστηρίων μετά την αναμενόμενη άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Αν και μέχρι πρότινος ο τέως πρωθυπουργός στήριζε μετά μανίας τον κ. Πολάκη και παρόλο που οι πληροφορίες τον ήθελαν να τοποθετείται από το βήμα, εκείνος τελικά περιορίστηκε στο να… τον χειροκροτεί απλώς από τα έδρανα.

Απέδειξε έτσι ότι υπάρχουν όντως «σύννεφα» στη σχέση του με τον κ. Πολάκη, τον οποίο άλλωστε κομματικά στελέχη «αδειάζουν», ακόμη και δημοσίως, υποστηρίζοντας ότι ρυπαίνει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, αμέσως μετά την ομιλία του σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 176 βουλευτές, εκ των οποίων υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Πολάκη για την υπόθεση της φερόμενης ηχογράφησης της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γιάννη Στουρνάρα ψήφισαν 163, ενώ καταψήφισαν 13.

Οσο για την υπόθεση της μήνυσης του Σταμάτη Πουλή, υπερψήφισαν 162 βουλευτές, κατά ψήφισαν 13 και ένας δήλωσε «παρών». Το «παρών» ανήκει στον Γιώργο Μουλκιώτη του ΚΙΝ.ΑΛ., ο οποίος δεν τήρησε την κομματική γραμμή.

Τα «ναι»

Οι βουλευτές που έστειλαν τον κ. Πολάκη στην τακτική Δικαιοσύνη προέρχονται από τη Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση.

Κατά ψήφισε το ΚΚΕ, που μίλησε για αντιπαράθεση που συσκοτίζει την ουσία των πραγματικών προβλημάτων, αλλά και το ΜέΡΑ25, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να ζητά να συζητηθεί η υπόθεση με βάση το άρθρο 86.

Οσο για τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, παραδέχθηκε ότι υπήρξε σύντμηση διαδικασιών, εξηγώντας όμως ότι αυτό έγινε για να μην παρέλθει το τρίμηνο από την ημέρα που ο εισαγγελέας διαβίβασε τις υποθέσεις στη Βουλή, καθώς τότε θα λογίζονταν ότι το εισαγγελικό αίτημα απερρίφθη.

«Μας καταδίωκαν οι ημερομηνίες» είπε ο κ. Τασούλας, ο οποίος υποστήριξε ότι η προηγούμενη Βουλή ήταν εκείνη που, αδρανώντας, άφησε εκτεθειμένο τον Παύλο Πολάκη.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα