Οι αντιδράσεις «υποβαθμισαν» τη Γιάννα

Στροφή της κυβέρνησης, που διευκρίνισε ότι θα είναι άμισθη σύμβουλος και όχι επικεφαλήςYστερα από τη μετά βαΐων και κλάδων ανακοίνωση της τοποθέτησης της Γιάννας Αγγελοπούλου στη θέση της επικεφαλής του «Ελλάδα 2021», η Ν.Δ., πιεζόμενη από τη θύελλα αντιδράσεων, αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση, υποβαθμίζοντάς την και περιορίζοντας τον ρόλο της σε… συμβουλευτικό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, με διάταξη του οποίου συστήνεται η επιτροπή για τα 200 χρόνια από την Παλιγγενεσία, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, απαντώντας στις αντιπολιτευτικές αιτιάσεις, ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή αυτή δεν θα λάβει απολύτως καμία απόφαση για το πού θα κινηθεί ο εορτασμός της χώρας.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια επιτροπή συμβουλευτική του πρωθυπουργού, η οποία θα κάνει προτάσεις προς την κυβέρνηση για τις δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν» είπε ο ίδιος, τονίζοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η επιτροπή και φυσικά η επικεφαλής της δεν θα έχουν καμία «αποφασιστική λειτουργική αρμοδιότητα».

Οπως επεσήμανε δε, θα είναι αμιγώς συμβουλευτική του ελληνικού Δημοσίου και τον τελικό λόγο και πάλι θα τον έχουν η κυβέρνηση και η Βουλή. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, η Γιάννα Αγγελοπούλου, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής δεν θα εισπράττουν μισθό ούτε άλλη κρατική αποζημίωση για τις υπηρεσίες τους, ενώ δεν θα υπάρξει ούτε κόστος εγκατάστασης, καθώς θα «τακτοποιηθούν» στο Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού.

Στις παραπάνω δυσμενείς για την κυρία Αγγελοπούλου διευκρινίσεις προχώρησε ο υπουργός μετά την κριτική που εξέφρασε η αντιπολίτευση, με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να εκφράζει φόβους ότι θα υπάρξουν εορτασμοί οι οποίοι δεν συνάδουν με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εξαιτίας των Μνημονίων, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε ότι η τοποθέτηση της κυρίας Αγγελοπούλου στη θέση αυτή θα έπρεπε να γίνει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο δε Κωνσταντίνος Χήτας της Ελληνικής Λύσης ευχήθηκε «για όλα όσα θα κάνει για το 2021 πραγματικά να μη χρειαστούν 400 χρόνια για να τα ξεπληρώσουμε, γιατί ακόμη πληρώνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες»…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα