Συλλήψεις για τις πισίνες του θανάτου

Μοιραία λάθη στοίχισαν τη ζωή σε δύο αδερφές 16 και 19 ετών από τη Γαλλία και σε μία οκτάχρονη από το ΙσραήλΣοκ στο πανελλήνιο έχουν προκαλέσει οι τρεις πνιγμοί σε πισίνες ξενοδοχείων το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, ενός οκτάχρονου κοριτσιού από το Ισραήλ και δύο αδελφών από τη Γαλλία, 16 και 19 ετών αντίστοιχα. 

Συγκλονίζουν οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην περίπτωση του χαμού των δύο αδελφών από τη Γαλλία: η πισίνα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν στη Ρόδο έγινε ο υγρός τάφος τους.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι συντετριμμένοι γονείς στους αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού, που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην υπόθεση, τα δύο κορίτσια δεν γνώριζαν κολύμπι.

Εφαγαν περίπου στις 2 το μεσημέρι μαζί με τους δικούς τους και γύρω στις 5 αποφάσισαν να πάνε στην πισίνα. Αρχικά αναζήτησαν θέση στην πιο ρηχή από τις τρεις του ξενοδοχείου, με βάθος 1,20 μ., όμως δεν βρήκαν ξαπλώστρες και πήγαν στη μεσαίου βάθους, το νερό της οποίας φτάνει τα 2 μέτρα.

Λίγο μετά τις 6 φαίνεται ότι οι δύο κοπέλες βρέθηκαν σε σημείο όπου δεν πάτωναν και κυριεύτηκαν από πανικό. Η μία προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να πνιγούν αβοήθητες.

Στις 6.20 ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τη 16χρονη, καθώς δεν είχε αποκαλυφθεί ολόκληρο το δράμα. Η μικρή είχε σφυγμό, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν πρώτα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και έπειτα οι διασώστες, δεν κατέστη δυνατό να την επαναφέρουν.

Μέσα στον πανικό τους, οι γονείς αναζήτησαν τη 19χρονη, που πίστευαν ότι ήταν στο δωμάτιο. Μόνο τότε όμως είδαν ότι βρισκόταν και εκείνη νεκρή στον πυθμένα της πισίνας, χωρίς κανείς μέχρι εκείνη τη στιγμή να το έχει αντιληφθεί!

Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες ο διευθυντής τους ξενοδοχείου και ο ναυαγοσώστης -που η βάρδια του είχε λήξει στις 18.00 και είχε αποχωρήσει ελάχιστα προτού γίνει το κακό- οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα της Ρόδου.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Γάλλο πρέσβη για το συμβάν και τον συλλυπήθηκε, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να διευκολυνθεί η οικογένεια και να φωτιστούν οι συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Στη Χερσόνησο

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οκτάχρονο κοριτσάκι βρισκόταν με τους γονείς και τα δύο αδελφάκια του στην πισίνα του ξενοδοχείου. Τη στιγμή που έπαιζε στο νερό, έχασε τις αισθήσεις του και πνίγηκε, χωρίς κανένας από τους υπόλοιπους να το αντιληφθεί!

Το άτυχο κοριτσάκι ανασύρθηκε από το νερό και μεταφέρθηκε αμέσως στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου συνοδεία γιατρού, όμως, παρά τις προσπάθειες, δεν επανήλθε στη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Την ίδια στιγμή, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές ηλικίας 42 και 56 ετών ως προσωρινά υπεύθυνες του ξενοδοχείου στο οποίο έχασε τη ζωή του το παιδί.

Επίσης, στο πλαίσιο της προανάκρισης, ερευνάται για ποιον λόγο δεν υπήρχε ναυαγοσώστης στην πισίνα του ξενοδοχείο και αν η πισίνα είχε άδεια λειτουργίας.

Ο πνιγμός της οκτάχρονης προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκου Χαλκιαδάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε: «Οι όροι ασφαλείας στα ξενοδοχεία επιβάλλεται να τηρούνται. Είναι συγκεκριμένοι και κανείς δεν μπορεί να τους παραβλέπει».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημασία του ναυαγοσώστη στις πισίνες, επισημαίνοντας τα εξής: «Δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο, είναι απαραίτητοι και όντως έχει αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές».

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα