Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο

Στο πλευρό της ΟΣΕΚΑ ο Μέγας Χορηγός της ΟΠΑΠΜεγάλη διπλή επιτυχία για την Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Γ’ Κατηγορία του EuroBasket και εξασφάλισε την άνοδό της στη Β’ Κατηγορία.

Οι «χρυσοί» αθλητές της Ομοσπονδίας Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ), έχοντας στο πλευρό τους τον ΟΠΑΠ, επικράτησαν των Σέρβων με 54-44 στον μεγάλο τελικό του 9ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία της ελληνικής ομάδας, την οποία υποστηρίζει ο ΟΠΑΠ από το 2017, ως Μέγας Χορηγός της ΟΣΕΚΑ.

Απέκλεισαν το φαβορί και πίστεψαν στον όνειρο

Οι πρώτοι πανηγυρισμοί για την ελληνική ομάδα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν νίκησε την αήττητη – μέχρι εκείνη τη στιγμή – Πορτογαλία και μαζί με το εισιτήριό της για τον μεγάλο τελικό, εξασφάλισε την άνοδό της στην Β’ Κατηγορία.

Η μία επιτυχία διαδέχθηκε την άλλη και έτσι πλέον ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ με αμαξίδιο.

Στη «χρυσή» ομάδα συμμετέχουν οι Χρήστος Μαρτσάκης, Γιώργος Μακρής, Μανώλης Στυλιανάκης, Έριοτ Ράσα, Γιάννης Χαλδαίος, Παναγιώτης Κοντογιάννης, Γιώργος Τσαουσίδης, Περικλής Τσαπανίδης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σταύρος Δίτσης, Παναγιώτης Φιλίππου, Ατνάν Χαμάντι και ο ομοσπονδιακός προπονητής Καμουράν Οζντεμίρ.

Συγχαρητήρια από τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, υποδέχθηκαν τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ, τον Πρόεδρο της ΟΣΕΚΑ, Χρήστο Καλούδη, και τους αθλητές Γιώργο Μακρή, Παναγιώτη Κοντογιάννη και Χρήστο Μαρτσάκη, τους οποίους συνεχάρησαν για τη σπουδαία εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας στο Eurobasket.

«Συγχαρητήρια για το επίτευγμά σας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο. Αυτή η επιτυχία οφείλεται στην εντατική προσπάθεια και την επιμονή σας. Αποδείξατε ότι είστε η πιο δυνατή ομάδα», τόνισε ο κ. Ζίγκλερ.

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξη στη διάρκεια των τριών ετών που ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στο πλευρό μας ως Μέγας Χορηγός της ΟΣΕΚΑ. Χωρίς τη βοήθειά σας δεν θα είχαμε καταφέρει να φτάσουμε τόσο ψηλά», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Καλούδης.

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής. Στην υποδοχή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα