Βασανιστήρια στην κουζίνα του Μποτρίνι;

Ασκούμενος μάγειρας καταγγέλλει ότι του προκαλούσαν εγκαύματα με καυτό λάδι στο εστιατόριο της ΚέρκυραςΕπέλεξε ένα πολυβραβευμένο εστιατόριο της κοσμοπολίτικης Κέρκυρας, αυτό του πασίγνωστου σεφ Εκτορα Μποτρίνι, προκειμένου να εξασκηθεί σε αυτό που αγαπούσε, τη μαγειρική, ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, αυτά που έζησε θα τα θυμάται για πάντα…

Ο λόγος για έναν 19χρονο μαθητευόμενο, σπουδαστή της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, ο οποίος κατήγγειλε τα… βασανιστήρια που υπέμενε σε καθημερινή βάση στα χέρια του υπευθύνου κουζίνας στο εστιατόριο της Μέσης Κέρκυρας!

Πάντως, ο Εκτορας Μποτρίνι αρνείται όσα καταγγέλλονται και σημειώνει πως οι τραυματισμοί στις κουζίνες είναι συχνό φαινόμενο. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία που ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας, ο 19χρονος έπεφτε συστηματικά θύμα από τον υπεύθυνο κουζίνας, με αποκορύφωμα συνεχή περιστατικά την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, όταν του πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια του, του προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, τον εξύβριζε σκαιότατα, ενώ του έδωσε κλοτσιά στο τραυματισμένο πόδι του!

Στον εισαγγελέα

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 19χρονος, που φοιτά στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας (κάτοικος βόρειας Ελλάδας αλλά με καταγωγή από την Κέρκυρα), δεν άντεξε αυτή τη συμπεριφορά.

Παρά όσα πέρασε, βρήκε το κουράγιο και το θάρρος και προχώρησε σε καταγγελία στον εισαγγελέα Κέρκυρας και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, αφού προηγουμένως πήγε στον ιατροδικαστή για να βεβαιώσει τους τραυματισμούς, ενώ έκανε καταγγελία και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Το χειρότερο είναι πως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σταμάτη Πελάη, που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους, που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό μέλλον τους.

«Παρόμοια περιστατικά σημειώνονται καθημερινώς, χωρίς όμως δυστυχώς να καταγγελθούν από τα “θύματα”, καθώς υπάρχει ο φόβος της απόλυσής τους».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα