Novartis: Πότε έκανε λάθος η Τουλουπάκη;

Αφού αναστάτωσε την πολιτική ζωή, έβαλε στο αρχείο την υπόθεση ΣαμαράΤον Μάρτιο του 2018 έγινε γνωστό πως η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έστελνε συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση Novartis στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής.

Σε αυτά περιλαμβάνονταν δύο επιστολές της εταιρίας προς τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που έφεραν τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού, όπου αναγραφόταν το τηλέφωνο στελέχους της Ν.Δ.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, τα στοιχεία είχε προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση. Η είδηση είχε προκαλέσει σάλο. Οπως σάλο είχε προκαλέσει και η δικογραφία που έστειλε στη Βουλή η κυρία Τουλουπάκη τον Απρίλιο του 2019.

Τον Αύγουστο του 2019, όμως, και συγκεκριμένα μόλις χθες, γινόταν γνωστό πως τέθηκε επισήμως στο αρχείο από τους εισαγγελείς Διαφθοράς ο φάκελος που αφορούσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την υπόθεση Νovartis.

Η κυρία Τουλουπάκη μάς ανακοίνωσε πως έπειτα από πολύμηνη έρευνα προχώρησε στην αρχειοθέτηση των στοιχείων που αφορούσαν τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς -λέει- δεν προέκυψαν ενδείξεις αξιόποινης πράξης από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη έκρινε -λέει- δύο χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας πως με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος για τον πρώην πρωθυπουργό. Ετσι απλά! Η αρχειοθέτηση, μάλιστα, αυτή είναι η έκτη στη σειρά, αφού έχουν ήδη μπει στο αρχείο οι φάκελοι που αφορούσαν τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Επομένως, εάν εξαιρέσει κανείς την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου, o οποίος έχει ήδη κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, μόνο για τις περιπτώσεις των Αδωνη Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα και Δημήτρη Αβραμόπουλου μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη.

Το ερώτημα είναι απλό: Προς τι όλη αυτή η βουή που απασχόλησε για χρόνια την ελληνική κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου, αφού η κυρία Τουλουπάκη δεν είχε -όπως λέει- στοιχεία; Η ίδια δεν ήταν που έστελνε ογκωδέστατους φακέλους στη Βουλή και εκατοντάδες CD με υλικό και στοιχεία κι έκανε τους πάντες να μιλούν για το σκάνδαλο του αιώνα;

Τώρα τα γυρίζει – έτσι απλά; Δεν θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει η κυρία Τουλουπάκη γιατί αναστάτωσε την πολιτική ζωή του τόπου, εάν δεν της προέκυπτε καμία -έστω ένδειξη- τέλεσης αδικήματος;

Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, χθες μετά την εξέλιξη δήλωσε πως «η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis», ενώ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα