«Στα σκαριά» εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Novartis!

Καταγγελίες της πλευράς Σαμαρά για παραβίαση θυρίδων της οικογένειάς τουΤη σύσταση εξεταστικής για τον τρόπο που κινήθηκε η έρευνα γύρω από τη Novartis προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, με φόντο την αρχειοθέτηση της πολύκροτης υπόθεσης αλλά και τις χθεσινές καταγγελίες του διευθυντή του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά ότι παραβιάστηκαν οι τραπεζικές θυρίδες της συζύγου του πρώην πρωθυπουργού, Γεωργίας, και του αδελφού του Αλέξανδρου. 

«Αποδείχθηκε ότι η υπόθεση Νovartis ήταν μία στημένη, χυδαία σκευωρία σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και για συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε: «Επειδή αποδείχτηκε ότι είναι σκευωρία, οι Ελληνες θέλουν να μάθουν την αλήθεια για το ποιος έστησε τη σκευωρία».

Ο Νίκος Τσούτσιας, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Αντώνη Σαμαρά, σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις αποκάλυψε ότι την επίμαχη περίοδο κατά την οποία βρισκόταν σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα οι εισαγγελικές Αρχές έσπασαν τις τραπεζικές θυρίδες της Γεωργίας και του Αλέξανδρου Σαμαρά, προκειμένου να βρουν στοιχεία.

Οπως είπε, οι εισαγγελικές Αρχές είχαν επικοινωνήσει με τη Γεωργία Σαμαρά, ζητώντας της άδεια να ανοίξουν τη θυρίδα που διατηρεί στο όνομά της σε τραπεζικό υποκατάστημα, ώστε να ελέγξουν για την πιθανή ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που δεν δικαιολογούνται.

Η κυρία Σαμαρά τούς απάντησε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό συνοδεύοντας τον σύζυγό της και δήλωσε πρόθυμη να πάρει την πρώτη διαθέσιμη πτήση για να επιστρέψει στην Ελλάδα και να τους διευκολύνει. Οταν όμως έφτασε στην Αθήνα και μετέβη στην τράπεζα, η Γεωργία Σαμαρά διαπίστωσε ότι η θυρίδα είχε σπάσει, αφού οι αρμόδιες Αρχές επέλεξαν να την παραβιάσουν, παρά να περιμένουν.

Στο ΕΛΚ

Αυτά έγιναν ενώ ο Αντώνης και η Γεωργία Σαμαρά βρίσκονταν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του αδελφού του Αλέξανδρου, ο οποίος -όπως είπε ο κ. Τσούτσιας- την εποχή της έρευνας είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οπως και στη θυρίδα της Γεωργίας Σαμαρά, έτσι και στη θυρίδα του Αλέξανδρου Σαμαρά οι υπεύθυνοι της Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν βρήκαν το παραμικρό στοιχείο για να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.

Μετά τις αποκαλύψεις του στενού του συνεργάτη, γίνεται σαφές ότι ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει στην παλαιότερη τοποθέτησή του, ότι «θα πάει μέχρι τέλους τους σκευωρούς που προσπάθησαν να διακινήσουν τον ισχυρισμό ότι χρηματίστηκε από τη Novartis».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα