Υιός Κολ κατά Μέρκελ για τον θάνατο της μητέρας του

Την κατηγόρησε για την αυτοκτονία της μετά το σκάνδαλο των μαύρων ταμείωνΛάβρος κατά της Ανγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο «Zeit Magazin» ο Βάλτερ Κολ, γιος του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ, καθώς δεν δίστασε να κατηγορήσει τη «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας ότι έχει μερίδιο ευθύνης για τον θάνατο της μητέρας του, Χανελόρε, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της το 2001!

«Για μένα η κυρία Μέρκελ φέρει ένα όχι ασήμαντο μερίδιο για τον θάνατο της μητέρας μου» είπε χαρακτηριστικά ο Βάλτερ Κολ, θυμίζοντας ξανά τη συμπεριφορά της Μέρκελ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων στο Κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), γεγονός που είχε προκαλέσει «τόση θλίψη» στη μητέρα του.

Ομολογία

Ο Χέλμουτ Κολ, που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου δύο χρόνια, ήταν επικεφαλής του CDU επί 25 χρόνια και καγκελάριος της Γερμανίας για τέσσερις τετραετίες, όταν τον Νοέμβριο του 1999 ομολόγησε ότι δεν είχε δηλώσει στην Μπούντεσταγκ δωρεές ύψους εκατομμυρίων μάρκων προς το κόμμα.

Η Μέρκελ, που την περίοδο εκείνη ήταν γενική γραμματέας των Χριστιανοδημοκρατών, πήρε στη συνέχεια σαφείς αποστάσεις από τον πολιτικό της μέντορα με άρθρο της στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό έντυπο, ο γιος του Κολ είπε ακόμη πως δεν τον πείραξε τόσο το άρθρο της Μέρκελ όσο η συμπεριφορά της, την οποία χαρακτήρισε «άθλια», τονίζοντας ότι στη διαπάλη εξουσίας «θεώρησε παράπλευρη απώλεια τον πόνο της μητέρας μου».

Η σημερινή καγκελάριος, όπως είπε, γνώριζε καλά ότι με την ενέργειά της «θα εξαπέλυε μια χιονοστιβάδα, που θα έπληττε βαριά την οικογένεια Κολ». «Ουδέποτε είπε τότε δημοσίως “αφήστε την οικογένεια στην άκρη”, αν και γνώριζε ότι η μητέρα μου ήταν βαριά άρρωστη».

Τόνισε ακόμη ότι η Χανελόρε Κολ ένιωσε πως η Μέρκελ την πρόδωσε, μολονότι η ίδια δεν είχε καμία σχέση με το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων. «Συκοφάντησαν τη μητέρα μου με τον χειρότερο τρόπο, την αποκαλούσαν “πόρνη των μαύρων ταμείων”, ό,τι χειρότερο μπορούσε να φανταστεί κανείς, με αποτέλεσμα να τρωθεί ανεπανόρθωτα η υπόληψή της» είπε ο Βάλτερ Κολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εποχή που είδε το φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο, το οποίο προκάλεσε πολιτική θύελλα (και με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέχεια να απομακρύνεται από την προεδρία του CDU), ουσιαστικά άνοιξε για τη Μέρκελ ο δρόμος προς την Καγκελαρία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα