Οργή στη Θεσσαλονίκη για τα προβλήματα με τη διανομή του Τύπου

Και επιστολή διαμαρτυρίας σε Πιερρακάκη – Πέτσα για την καθυστέρηση των εφημερίδωνΗ καθυστέρηση στη διανομή των εφημερίδων στη Θεσσαλονίκη έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών μεταξύ των αναγνωστών και η πίεση πλέον προς τα σημεία πώλησης είναι τεράστια, σύμφωνα με όσα λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Ενωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας Κωνσταντίνος Ιακώβου: «Καθημερινά δεχόμαστε όλοι μας την πίεση και τις διαμαρτυρίες των αναγνωστών, που έρχονται να αγοράσουν την εφημερίδα τους, αλλά δεν την έχουμε, γιατί αργεί πλέον η διανομή της. Γι’ αυτό στείλαμε επιστολές προς όλους και προς το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, προκειμένου να βρούμε λύση στο πρόβλημα».

Το σοβαρό ερώτημα σχετικά με όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη είναι για ποιον λόγο η κυβέρνηση θέλει να διώξει τη Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, τώρα που υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τις αποφάσεις του μονοπωλιακού πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ, το οποίο ακολουθεί μια πολιτική σε βάρος των εφημερίδων και των αναγνωστών της βόρειας Ελλάδας, σαν να μην υπολογίζει τις αντιδράσεις τους και τις έντονες καθημερινές διαμαρτυρίες τους.

Μήπως δημιουργεί πρόβλημα στα σχέδια κάποιων άλλων η κυρία Θάνου και πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με την τακτική του πρακτορείου διανομής, τη στιγμή που όλες οι εφημερίδες έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα με την απόφαση να γίνεται μόνο ένα δρομολόγιο από την Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και η διανομή να αρχίζει μετά τις 12 το μεσημέρι;

Η Ενωση Καπνοπωλών Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, πάντως, έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της κυκλοφορίας των εφημερίδων στη Θεσσαλονίκη προς το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής – Τηλεπικοινωνιών, η οποία προωθήθηκε και στον αρμόδιο υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Στέλιο Πέτσα.

Για το ίδιο θέμα εστάλη συμπληρωματική επιστολή από την ένωση προς το πρακτορείο διανομής Τύπου ΑΡΓΟΣ Α.Ε.

«Ως αποτέλεσμα διατήρησης του μεσημεριανού δρομολογίου διανομής (το οποίο φτάνει στα σημεία στις 13.00 και τις 14.00), δεν πωλούνται οι τοπικές εφημερίδες και χάνεται εντελώς η επισκεψιμότητα στα σημεία πώλησης, ενώ η περικοπή του πρωινού δρομολογίου δεν συνάδει με την έγκυρη ενημέρωση» αναφέρει η ένωση στην επιστολή της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα