Εβγαλαν ΦΕΚ σαββατιάτικα για να ολοκληρώσουν την καρατόμηση Θάνου!

Ούτε μια μέρα δεν αφήνει να πάει χαμένη η Νέα Δημοκρατία για να υλοποιήσει το σχέδιο αποδεκατισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η εκπαραθύρωση της πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου καθώς και των άλλων μελών της Ανεξάρτητης Αρχής προχωρά και με τη βούλα του Φύλλου Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, που εκδόθηκε… σαββατιάτικα.

Αλλωστε, η Ν.Δ. επέδειξε ανάλογη σπουδή τα μεσάνυχτα της προπερασμένης Παρασκευής, όταν συμπεριέλαβε αιφνιδιαστικά την επίμαχη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, δίχως να έχει προηγουμένως περάσει από τη διαβούλευση. Η ρύθμιση αυτή έχει χαρακτηριστεί και από την επιτροπή αλλά και από την αντιπολίτευση «άκρως φωτογραφική», καθώς αφορά αποκλειστικά και μόνο την Επιτροπή Ανταγωνισμού έναντι όλων των άλλων 22 ανεξάρτητων Αρχών που λειτουργούν στη χώρα μας. 

Στο εν λόγω ΦΕΚ αναφέρεται: «Η ιδιότητα του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι ασυμβίβαστη με την οποιασδήποτε μορφής κατοχή θέσης ή ανάθεση καθηκόντων ή απόσπαση ή άλλως απασχόληση στο γραφείο του πρωθυπουργού ή σε γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ή σε γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή σε πολιτικό γραφείο μέλους της Κυβέρνησης ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ή σε γραφείο Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου, για μια πενταετία μετά τη λήξη της εν λόγω κατοχής θέσης ή της ανάθεσης ή της απόσπασης ή της απασχόλησης αντιστοίχως, συμπεριλαμβανομένων της απόσπασης υπαλλήλου ή της κατοχής θέσης μετακλητού υπαλλήλου, συμβούλου, συνεργάτη ή έμμισθου/άμισθου προϊστάμενου σε ένα από τα ως άνω γραφεία ή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης». 

Είναι σαφές ότι τα μέλη της επιτροπής δικαιούνται και είναι εξαιρετικά πιθανό να προσφύγουν δικαστικά. Υπενθυμίζεται ότι και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής έκρινε μη σύννομη την απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου, εγείροντας ενστάσεις αντισυνταγματικότητας. 

Την ίδια ώρα με ενδιαφέρον αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση εντός των ημερών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία τηρεί σιγήν ιχθύος όλες αυτές τις ημέρες, αν και υπήρξε επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ευρωπαία επίτροπο Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Να σημειωθεί ότι εκτός της Βασιλικής Θάνου στην έξοδο οδηγείται μεταξύ άλλων και η αντιπρόεδρος της Αρχής Αννα Νάκου, η οποία υπήρξε νομική σύμβουλος του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα