«Θωρακίζεται» (και πάλι) η Θράκη!

Ο Ελληνικός Στρατός καταγράφει φορτηγά και ημιφορτηγά, τα οποία μετατρέπονται σε πολεμικά για να χρησιμοποιηθούν, αν προκύψει ανάγκηOι Τούρκοι προκαλούν σχεδόν καθημερινά και μέχρι τώρα, εδώ και 4,5 χρόνια, η Ελλάδα «κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου», με μια προκλητική αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία είχε αφήσει τους Τούρκους και «αλώνιζαν» στη Θράκη. Εδώ και 20 ημέρες, όμως, άρχισαν έλεγχοι στα χωριά της περιοχής και καταγραφή όλων των φορτηγών και των ημιφορτηγών (με καρότσα) που υπάρχουν στους τρεις νομούς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι άνδρες του Ελληνικού Στρατού από το Δ΄ Σώμα πήγαν στα χωριά Βαφέικα της Ξάνθης, στους δήμους Τοπύρου και Αβδήρων, όπου κατέγραψαν τα ημιφορτηγά και ζήτησαν από τους κατοίκους, όπως μάθαμε, να είναι συνεχώς φουλαρισμένα με βενζίνη ή πετρέλαιο, ενώ ζήτησαν να μάθουν ποιοι είναι οι προκλητικοί μουσουλμάνοι της περιοχής. Τι σημαίνει αυτή η καταγραφή των ημιφορτηγών; Τα οχήματα αυτού του είδους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «επιθετικά άρματα» σε περίπτωση σύρραξης, αφού, εκτός του ότι τοποθετούνται πάνω στην καρότσα οπλοπολυβόλα (είδαμε κάτι αντίστοιχο στο Ιράκ), είναι και πολύ πιο «γρήγορα» από τα στρατιωτικά.

Στο μεταξύ, γίνονται από τώρα οι απαραίτητες ενέργειες από τον Ελληνικό Στρατό για την άσκηση «Παρμενίων 2019» που θα γίνει τον Σεπτέμβριο και θα καταλήξει στον Εβρο, όπως κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα θα γίνει και η «ηλεκτρονική άσκηση», με συμμετοχή εφέδρων, η οποία δεν είχε γίνει πέρυσι και για την οποία η κυβέρνηση είχε επικαλεστεί οικονομικούς λόγους.

Η άσκηση αυτή με κεντρικό άξονα το Γενικό Επιτελείο Στρατού κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον των έφεδρων αξιωματικών, που έχουν υπηρετήσει σε παραμεθόριες περιοχές και γνωρίζουν άριστα τόσο τη μορφολογική κατάσταση όσο και το πολεμικό υλικό, ώστε σε περίπτωση επιστράτευσης να ηγηθούν των έφεδρων οπλιτών και να γνωρίζουν όλες τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν. Η «ηλεκτρονική άσκηση» γίνεται σε κωδικοποιημένη συχνότητα του ΓΕΣ και παίρνουν μέρος πολλοί έφεδροι από τη βόρεια Ελλάδα και κυρίως κάτοικοι της Θράκης.

Σκοπός της άσκησης «Παρμενίων», με τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, είναι η εφαρμογή σχεδίων και η εκπαίδευση των επιτελείων και των μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, η εφαρμογή και αξιολόγηση σχεδίων και διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Οι κινήσεις αυτές της ελληνικής κυβέρνησης στα χωριά της Ξάνθης, από όπου έχουμε τις πληροφορίες και προφανώς γίνονται σε όλη τη Θράκη, δείχνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσει «ξέφραγο αμπέλι» τη χώρα μας και ήδη το «σφίξιμο» στην άλλη πλευρά έχει γίνει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη στάση του Λιμενικού έναντι της τουρκικής ακταιωρού, που έφτασε μέχρι τη νήσο Ζουράφα, όπως και παλαιότερα μέχρι τη Λαδοξέρα, αλλά τους έστειλαν πίσω οι Ελληνες ναυτικοί για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Κάτι κινείται προς τη θετική πλευρά για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας και έρχονται αποφάσεις και για τον Εβρο, προκειμένου να μην μπορούν να μπαίνουν ανά πάσα στιγμή οι παράτυποι μετανάστες από την Τουρκία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα