Μπλέκουν Ζάεφ σε νέο σκάνδαλο διαφθοράς

Κατονομάζεται από επιχειρηματίες που ελέγχονται για εκβιασμό και δωροδοκίαΞανά στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας για φαινόμενα διαφθοράς βρίσκεται ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος, άλλωστε, έχει σχετικό ένοχο παρελθόν. Η ιταλική εφημερίδα «La Verita», η οποία προ ημερών δημοσιοποίησε βίντεο και ηχογραφήσεις συνομιλιών που εμπλέκουν ειδική εισαγγελέα σε σκάνδαλο εκβιασμού και δωροδοκίας, με νέες αποκαλύψεις εμφανίζει τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς σε ένα από τα ηχητικά αναφέρεται το όνομά του. 

Από την περασμένη Παρασκευή η εφημερίδα αποκαλύπτει συνεχώς βίντεο και τηλεφωνικές υποκλοπές συνομιλιών, που εμπλέκουν την ειδική εισαγγελέα Κάτιτσα Γιάνεβα σε σκάνδαλο εκβιασμού και δωροδοκίας για τερματισμό της δίωξης για διαφθορά του επιχειρηματία Ορστε Κάμτσεφ (φερόμενος ως άτομο του περιβάλλοντος του καταδικασμένου για κατάχρηση εξουσίας φυγάδα στην Ουγγαρία Νίκολα Γκρούεφσκι). Η «Verita» δημοσιοποίησε τηλεφωνική συνομιλία του Κάμτσεφ με τον ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού στα Σκόπια Μπόγιαν Γιοβανόφσκι, ο οποίος με συνεργό του καταγγέλλονται ότι απέσπασαν από τον Κάμτσεφ συνολικά 1.500.000 ευρώ. 

Ο Γιοβανόφσκι ακούγεται να υποστηρίζει ότι είχε συνάντηση με τον Ζάεφ και διαβεβαιώνει τον συνομιλητή του ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προβάλει προσκόμματα στην υπόθεσή του. Μέσω facebook ο Ζάεφ έσπευσε να το διαψεύσει, απορρίπτοντας κάθε ανάμειξη στην υπόθεση. 

Επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε με τον Γιοβανόφσκι, αλλά αποκλειστικά για τις δραστηριότητες της ανθρωπιστικής οργάνωσης του τελευταίου, και κάλεσε τις δικαστικές Αρχές να διερευνήσουν διεξοδικά την υπόθεση. Θυμίζουμε όμως ότι το 2008 ο Ζόραν Ζάεφ ως δήμαρχος Στρώμνιτσας έκανε φυλακή και ενώ το πολιτικό του αστέρι είχε αρχίσει να ανατέλλει. Ως δήμαρχος πούλησε δημοτικό οικόπεδο «φιλέτο» σε μεγαλοεπενδυτή, διακηρύσσοντας ότι με την αξιοποίησή του θα κερδίσει συνολικά η περιοχή. Ολως τυχαίως ο επενδυτής προχώρησε σε πολεοδομικές παραβάσεις και σε καταπατήσεις, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη, ενώ συνελήφθη και ο Ζάεφ για διαφθορά και φυλακίστηκε. Η φωτογραφία του νεαρού πολιτικού με χειροπέδες στα χέρια να σέρνεται από αστυνομικούς από την κλούβα στο δικαστήριο και από εκεί στις φυλακές εξακολουθεί να κάνει αίσθηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα