ΚΑΛΥΜΝΟΣ: Τούρκος πιλότος ζήτησε άσυλο

Ο Ταγίπ Ερντογάν το παίζει «σουλτάνος» απειλώντας διαρκώς Ελλάδα και Κύπρο, την ίδια ώρα, όμως, οι πιλότοι του αναζητούν τη σωτηρία τους στη χώρα μας. Τούρκος αξιωματικός πιλότος της πολεμικής αεροπορίας ζήτησε προχθές άσυλο στην Κάλυμνο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Ο Τούρκος πιλότος πήγε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και ζήτησε άσυλο, δηλώνοντας πολιτικά αντίθετος του καθεστώτος Ερντογάν. Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμη ένα πλήγμα για την Αγκυρα και προσωπικά για τον Τούρκο πρόεδρο, που κάνει ό,τι μπορεί να εμφανιστεί παντοδύναμος και κυρίαρχος στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. Στην πραγματικότητα, όμως, μετά το πραξικόπημα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό και βρίσκονται σε κρίση. 

Ειδικά η τουρκική πολεμική αεροπορία, καθώς δεκάδες στελέχη της έχουν κατηγορηθεί ως γκιουλενιστές και είτε αποτάχθηκαν είτε βρίσκονται στη φυλακή. Είναι ενδεικτικό ότι αμέσως μετά το πραξικόπημα από τους συνολικά 1.350 πιλότους της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας απολύθηκαν οι 380, στο πλαίσιο των «εκκαθαρίσεων» στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, κάνοντας το πρόβλημα εκρηκτικό. Η «κυριακάτικη δημοκρατία» στις 31 Μαρτίου είχε δημοσιεύσει μάλιστα μία φωτογραφία-ντοκουμέντο. Η εικόνα αυτή δείχνει έναν Τούρκο πιλότο, επισμηναγό στον βαθμό, με γκρίζα μαλλιά και κοτσίδα, έτοιμο να αναλάβει δράση πετώντας με μαχητικό F-16 στην πολυδιαφημισμένη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα». Κι αυτό ελλείψει μάχιμων και ικανών πιλότων. 

Παράλληλα, μεγάλος αριθμός Τούρκων στρατιωτικών επέλεξε να διαφύγει από τη γειτονική χώρα αναζητώντας άσυλο σε ξένες χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα. Είναι γνωστό άλλωστε το μένος της Αγκυρας για τους οκτώ στρατιωτικούς της που ζήτησαν και πήραν άσυλο στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα