«Μια συγγνώμη για τη Γενοκτονία»!

Το μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία να αναλάβει, έστω αναδρομικά, την ευθύνη για τα εγκλήματα εις βάρος των ΠοντίωνΞεκάθαρο και σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων έστειλε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στις εκδηλώσεις εορτασμού για την Κοίμηση της Θεοτόκου στον Ιερό Χώρο της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο.

«Οι Ελληνες οφείλουμε να αγωνιστούμε, ώστε οι θύτες της Γενοκτονίας των Ποντίων να εκφράσουν τουλάχιστον μια ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη» σημείωσε με νόημα ο κ. Παυλόπουλος, λέγοντας ότι η μεγάλη γιορτή αποκτά και έναν ιδιαίτερο, λαμπρό εθνικό συμβολισμό, γιατί η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι και ημέρα μνήμης για τον Πόντο και τον Ποντιακό Ελληνισμό. 

«Εμείς οι Ελληνες, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι κατανοούμε στο ακέραιο τη σημασία αυτής της επετείου, οφείλουμε να αγωνιστούμε, αποφασισμένοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας, ιδίως για την επίτευξη των εξής στόχων: πρώτον, για να αναγνωριστεί διεθνώς η Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου, ως στίγμα βαρβαρότητας που θα μείνει χαραγμένο για πάντα στην ανθρώπινη μνήμη. Και, δεύτερον, για να αναγκαστούν οι θύτες να εκφράσουν, τουλάχιστον, μιαν ειλικρινή αναδρομική συγγνώμη, αποκηρύσσοντας έτσι την ως τώρα ανίερη τακτική της αδίστακτης παραχάραξης των, κατά γενική ομολογία, αμάχητων ιστορικών τεκμηρίων».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, επίσης, τα εξής: 

«Διαμηνύουμε, δε, εμείς οι Ελληνες, προς κάθε κατεύθυνση, πως την κατά τα ανωτέρω αποστολή μας δικαιολογεί στο ακέραιο και το γεγονός ότι μόνον έτσι η ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου μπορεί να διδάσκει, ιδίως μάλιστα υπό τις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις, το γιατί οφείλουμε και μπορούμε να αποτρέψουμε, στο διηνεκές, πράξεις αυτής της ωμότητας και βαρβαρότητας, οι οποίες θίγουν τον ίδιο τον πυρήνα της αξίας του ανθρώπου και υπονομεύουν, ευθέως και απροκαλύπτως, την πορεία της ανθρωπότητας».

Χιλιάδες πιστοί πήγαν χθες στην Ιερά Μονή στο Βέρμιο, όπου προσκύνησαν την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, ενώ συμμετείχαν με ευλάβεια στο μνημόσυνο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μαζί με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά συνεόρτασαν οι ιερές εικόνες του Αγίου Ιωάννου του Βαζελώνος και του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα, που μεταφέρθηκαν ειδικά για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα