Χυδαιότητες από τον (στριμωγμένο) Ζάεφ

Αποκάλυψη newsbreak.gr! Απίστευτοι χαρακτηρισμοί εις βάρος καναλάρχη, που τον εμπλέκει σε σκάνδαλο

Με ένα απαράδεκτο σχόλιο για πρωθυπουργό, που θέλει, μάλιστα, να βάλει τη χώρα του στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αντέδρασε ο Ζόραν Ζάεφ στις αποκαλύψεις που τον φέρουν να εμπλέκεται σε σκάνδαλο δωροδοκίας.

«Δεν θα επιτρέψω σε μερικούς εγκληματίες, έναν ματαιόδοξο δημοσιογράφο και -ζητώ από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να με συγχωρήσει- έναν π…η να ρίξουν την κυβέρνηση» δήλωσε ο ο Ζάεφ, προφανώς μέσα στoν πανικό του, καθώς ο κλοιός σφίγγει γύρω του. Οπως αποκάλυψε το newsbreak, o Ζάεφ αναφερόταν σε έναν ομοφυλόφιλο ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού, τον Μπόγιαν Γιοβανόφσκι, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη νέα υπόθεση διαφθοράς. 

Αργότερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων προσπάθησε να τα μπαλώσει όπως όπως και ζήτησε συγγνώμη για το λεξιλόγιό του μέσω twitter, με μια ανάρτηση που κάποιοι θεώρησαν εξίσου προσβλητική. «Ζητώ συγγνώμη. Χρησιμοποίησαν αυτή τη λέξη ως ίδιον του χαρακτήρα και όχι ως σεξουαλικό προσδιορισμό» έγραψε, προσθέτοντας ότι «αγωνίζεται για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας όσο το δυνατόν».

Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά τις αποκαλύψεις της ιταλικής εφημερίδας «Verita», όταν ο Γιοβανόφσκι και ένας συνεργάτης του συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για δωροδοκία από έναν πλούσιο επιχειρηματία, τον Ορτσε Κάμτσεφ, που είναι ύποπτος για μια άλλη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι δυο τους προσφέρθηκαν να μειώσουν την ποινή του επιχειρηματία μέσω των γνωριμιών τους με την εισαγγελέα Γιάνεβα που χειριζόταν τη συγκεκριμένη υπόθεση μαύρου χρήματος. 

Η ιταλική εφημερίδα δημοσίευσε προ ολίγων ημερών νέες ηχογραφήσεις στις οποίες εμπλέκεται και το όνομα του Ζάεφ με τον κωδικό ΖΖ. «Πιστεύω πως ο ΖΖ δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, του μίλησα τη Δευτέρα» ακούγεται να λέει ο Γιοβανόφσκι στον Κάμτσεφ. Σημειώνεται ότι ο Λάρις Γκάιζερ, ο δημοσιογράφος της «Verita» που υπογράφει την έρευνα για το σκάνδαλο, εξαπέλυσε επίθεση κατά της πρώην υπεύθυνης Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Φεντερίκα Μοντερίνι, του απερχόμενου προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, της «μαφίας» που κυβερνά τα Σκόπια, καθώς και του Τζορτζ Σόρος, για την έκταση της διαφθοράς στη γειτονική μας χώρα.