Στα κάγκελα ο Σκουρλέτης με την ηγεσία

Αμεση απάντηση σε υψηλούς τόνους για τα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητεί ήδη τον επόμενο γραμματέα τουΣήκωσε το γάντι ο Πάνος Σκουρλέτης και απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Αλέξη Τσίπρα για δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που τον στοχοποιούσαν προσωπικά και τα οποία οι κακές γλώσσες λένε ότι διοχετεύτηκαν από την ηγετική ομάδα.

Σε αυτά, μάλιστα, τονιζόταν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να αντικαταστήσει τον κ. Σκουρλέτη, προτείνοντας νέο γραμματέα. 

«Δεν αισθάνομαι στόχος και δεν είναι προσωπικό το θέμα. Υπάρχουν κρίσιμα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν, αλλά το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί είναι ποιος θα είναι ο επόμενος γραμματέας» είπε ο νυν γραμματέας και έστειλε μήνυμα στα… ψηλά της Κουμουνδούρου.

«Η απάντηση σε όλους αυτούς, είτε είναι εκτός είτε εντός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι εμπεδωμένες συλλογικές διαδικασίες αυτού του χώρου. Εχουμε μία μακρά παράδοση ανοιχτών δημοκρατικών συζητήσεων». Σε άλλο σημείο επανέλαβε την αντίθεσή του στην αθρόα εισδοχή νέων μελών, λέγοντας «εμείς δεν πιστεύουμε σε ένα κόμμα οπαδών, δεν θέλουμε followers, θέλουμε μέλη που να έχουν μία ουσιαστική σχέση με την πολιτική».

Αφορμή για τη νέα εμπλοκή στις σχέσεις του Πάνου Σκουρλέτη με τον Αλέξη Τσίπρα στάθηκε μία προ διμήνου διαρροή, με την οποία κύκλοι κοντά στον γραμματέα υπενθύμιζαν ότι έγκαιρα είχε διαφωνήσει με την επιλογή των ξεχωριστών εκλογικών αναμετρήσεων.

Πράγματι ο κ. Σκουρλέτης είχε συστήσει στον κ. Τσίπρα να κάνει μαζί τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Η ιστορία δικαίωσε τον γραμματέα, ωστόσο η επιμονή του να τονίζει συνεχώς ότι εν τέλει ο ίδιος είχε δίκιο έχει ενοχλήσει βαθιά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έπεται συνέχεια στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει πιθανόν την Παρασκευή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Εκεί θεωρείται βέβαιο ότι ο κύριος Σκουρλέτης θα βάλει θέμα για τα δημοσιεύματα που τον στοχοποιούν.

Βέβαιο, επίσης, πρέπει να θεωρείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται σε φάση εσωκομματικών αναταράξεων, καθώς τα σχέδια του κ. Τσίπρα για μετασχηματισμό του κόμματος συναντούν ισχυρές αντιστάσεις στην Κουμουνδούρου.

Και όλα αυτά ενώ συνολικά οι συριζαίοι βρίσκονται σε μακρές διακοπές και δεν λένε να επιστρέψουν από τις παραλίες. Από εκεί (με τα κουβαδάκια τους παρέα) καταστρώνουν τα σχέδια της επόμενης μέρας χτίζοντας παλάτια στην… άμμο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα