Τέταρτο τουρκικό πλοίο στην Κύπρο!

Η Αγκυρα στέλνει και το «Ορούτς Ρέις» στη Μεγαλόνησο, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχήΣφίγγει η Τουρκία τον κλοιό γύρω από την Κύπρο στέλνοντας και τέταρτο πλοίο στα κυπριακά ύδατα. Το ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις» πλέει προς την ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε μέσω twitter o Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στον αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο τελευταίος θεωρητικά μόνο διερωτήθηκε «γιατί η Τουρκία δεν βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο», καθώς το σίγουρο είναι ότι η Τουρκία ήδη δημιουργεί τετελεσμένα στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Οπως σίγουρο είναι ότι αυτές οι πολιτικές «αντιπαραθέσεις» στο εσωτερικό της Τουρκίας υπηρετούν απλώς τον στόχο να ενταθεί η τουρκική προκλητικότητα στο εξωτερικό, αφού το τουρκικό πολιτικό σύστημα είναι σαν μια γροθιά στην προσπάθεια της Αγκυρας να βάλει χέρι στον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου και της Ελλάδας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κιλιτσντάρογλου προφανώς νομίζει ότι το “Φατίχ”, το “Γιαβούζ” και το “Μπαρμπαρός”, που προστατεύουν τα δικά μας δικαιώματα, είναι ελληνικά πλοία.

Και το τέταρτό μας πλοίο “Ορούτς Ρέις” είναι καθ’ οδόν». Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει νωρίτερα σε ομιλία του ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τη διοίκηση της Συρίας και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με την Αίγυπτο.

Στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχει πλούσιο πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Η Αμερική είναι εκεί, η Ελλάδα είναι εκεί, η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου είναι εκεί, η Αίγυπτος είναι εκεί, το Κατάρ είναι εκεί, όλοι είναι εκεί, μόνο ένα κράτος δεν είναι εκεί, η Τουρκία.

Γιατί δεν είναι; Λένε στα λόγια ότι ασκούν επιτυχημένη εξωτερική πολιτική. Γιατί δεν είμαστε εκεί; Επειδή τσακωθήκαμε με την Αίγυπτο. Γιατί τσακωθήκαμε; Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με την Αίγυπτο. Γιατί τσακωθήκαμε;» δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα