Απίστευτο: Φοροδιαφυγή από (εξωκοινοβουλευτικό) κόμμα

Εδινε… κουπόνια αντί για αποδείξεις από beach bar που εκμεταλλευόταν σε παραλία του Αιγίου!Κουπόνια ενίσχυσης πολιτικού κόμματος αντί αποδείξεων εξέδιδε αναψυκτήριο στο Αίγιο, όπως αποκάλυψε έλεγχος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Δεν ανακοινώθηκε για ποιον πολιτικό σχηματισμό πρόκειται, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι είναι κόμμα με μικρή εκλογική δύναμη, το οποίο δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει μία θέση στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι ελεγκτές της Αρχής διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις συνολικής αξίας περίπου 4.700 ευρώ.

Το κόμμα εκμεταλλευόταν το αναψυκτήριο, αλλά το εμφάνιζε ως χώρο συγκέντρωσης των μελών του (εντευκτήριο), δίνοντας στους πελάτες κουπόνια αντί για αποδείξεις, πιάστηκε όμως στις δαγκάνες της ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, σε παραλία στο Αίγιο οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν beach bar που εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού. Ως εκμεταλλευτής του αναψυκτηρίου φερόταν πολιτικό κόμμα μέσω δωρεάν παραχώρησης που είχε κάνει προς τον φορέα ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης.

Το αναψυκτήριο δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση και παράλληλα δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, ο οποίος, αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που αγόραζαν οι πελάτες (καφέδες, σάντουιτς κ.λπ.).

Μετά τη διαπίστωση των παραβάσεων οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ προχώρησαν στο κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Σημειώνεται ότι μόνο τον Ιούλιο οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διενέργησαν 2.612 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα, έλεγχοι που συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και τον Αύγουστο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα