Η Ελευσίνα σηκώνει αυλαία

Κορυφαίες φωνές του τραγουδιού ανοίγουν την Κυριακή τα «Αισχύλεια»Η Ελευσίνα διοργανώνει και φέτος, για 45η φορά, το επιτυχημένο φεστιβάλ «Αισχύλεια». Mε μότο «Επειδή ο Πολιτισμός είναι για την Ελευσίνα τρόπος ζωής», το φεστιβάλ θα είναι μια γενική δοκιμή για την Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. 

Το φετινό πρόγραμμα, το οποίο θα σηκώσει αυλαία στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Σεπτεμβρίου, κινήθηκε στην ανάδειξη του θεάτρου στη σύγχρονη μορφή του με πρωτοποριακές επιλογές και περιλαμβάνει αυστηρά επιλεγμένες εκδηλώσεις μία προς μία – θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 25 Αυγούστου, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας, όπου η Λίνα Νικολακοπούλου, η Αργυρώ Καπαρού, ο Αγγελος Παπαδημητρίου και ο Σταύρος Σιόλας θα δώσουν τη συναυλία «Πάμε κάπου».

Τραγουδούν

Μεταξύ των ονομάτων που περιλαμβάνονται στο μουσικό ρεπερτόριο είναι αυτά των Γιώργου Νταλάρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Νίκου Πορτοκάλογλου, Μίλτου Πασχαλίδη, Ελεονώρας Ζουγανέλη, Παύλου Παυλίδη, Ασπασίας Στρατηγού, Χαΐνηδων κ.ά.

Η «Ορέστεια», οι «Ικέτιδες» (Εθνικό Θέατρο), η «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» (ΚΘΒΕ), ο «Δον Ζουάν», οι «Εκκλησιάζουσες» (Θέατρο Τέχνης) είναι μερικές από τις θεατρικές παραστάσεις που θα απολαύσει το φιλότεχνο κοινό.

Καθώς στη διοργάνωση έχουν καθιερωθεί συνεργασίες μεταξύ φορέων που πραγματοποιούνται με συνέπεια κάθε χρόνο, η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής καλύπτουν φέτος τα έξοδα της παράστασης «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης.

Επίσης, τα «Αισχύλεια» έχουν τον πλήρη συντονισμό της διοργάνωσης και του φετινού 5ου Ημιμαραθωνίου «Στα ίχνη της Ιεράς Οδού», που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ελευσίνας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας και την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής

Η πλειονότητα των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Ελαιουργείο, έναν χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με τα «Αισχύλεια».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα