«Οι πέτρες μιλούν» στην Αθήνα

Επίλεκτα κείμενα ζωντανεύουν από 1η Σεπτεμβρίου στην Αρχαία ΑγοράΘεατρικά δρώμενα βασισμένα στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία ζωντανεύουν στην Αρχαία Αγορά, όπου επί αιώνες χτυπούσε η αληθινή καρδιά της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιτυχημένης πολιτιστικής δράσης «Οι πέτρες μιλούν», μια προσφορά της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού στους επισκέπτες της Αθήνας και φυσικά στους Αθηναίους.

Φέτος, η ΕΞΑΑΑ ενώνει τις δυνάμεις της με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στη συνδιοργάνωση της δράσης. 

«Οι πέτρες μιλούν» είναι πρωτότυπες εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά, έχοντας πλέον καταστεί θεσμός για την πόλη.

Στόχος είναι η ανάδειξη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το εύρος της, συνδυάζοντας τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων από την αρχιτεκτονική και τις τέχνες έως την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και τη λογοτεχνία.

Νέοι ηθοποιοί ερμηνεύουν κείμενα της Αρχαίας και της Βυζαντινής Γραμματείας σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά), επιτρέποντας την παρακολούθησή τους από ξένους επισκέπτες.

Ήρωες τραγικοί και κωμικοί, ιδέες και σύμβολα που η Ελλάδα κληροδότησε στην ανθρωπότητα και καθόρισαν την ιστορία της σκέψης και της τέχνης ζωντανεύουν μέσα από αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, τη «Ρητορική» του Αριστοτέλη, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον «Επιτάφιο λόγο του Περικλή» του Θουκυδίδη, το προοίμιο της «Οδύσσειας» του Ομήρου, που αποδίδεται στα αρχαία ελληνικά μελοποιημένο από τον Νίκο Πλάτανο, και τον «Διγενή Ακρίτα».

Τα κείμενα της Αρχαίας και της Βυζαντινής Γραμματείας αποδίδει ομάδα σπουδαστών – ηθοποιών της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Δήλος», υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Εφης Θεοδώρου. Την οργάνωση παραγωγής έχει η Smart Concepts.

Η δράση θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (11 π.μ. – 1 μ.μ.), αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου, στη Στοά του Αττάλου, και θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο στο αίθριο του Μουσείου Ακροπόλεως, με ελεύθερη συμμετοχή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα