Καλιφόρνια: Φόβοι για δεκάδες νεκρούς από φωτιά σε πλοίο

Οι αμερικανικές Αρχές εκφράζουν φόβους για δεκάδες θύματα μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα πλοίο καταδύσεων …… το οποίο έπλεε στα ανοιχτά της νότιας Καλιφόρνιας, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. Το πλοίο «Conception», μήκους 22 μέτρων, μετέφερε περισσότερους από 30 επιβάτες, οι οποίοι στην κυριολεξία πιάστηκαν στον ύπνο, καθώς η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Άμεση ήταν η αντίδραση της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής, ενώ ομάδες διασωστών έσπευσαν στο σημείο για να προσφέρουν βοήθεια. Ενας εκπρόσωπος της κομητείας Βεντούρα, ο Μπιλ Νας, είπε ότι υπάρχουν φόβοι πως ο απολογισμός θα είναι βαρύς. «Πρόκειται για μεγάλο σκάφος και ξέρουμε ότι έχουμε πολλούς νεκρούς.

Δεν έχω τον ακριβή αριθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Ο επικεφαλής της ακτοφυλακής Ααρον Μπίμις είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν υπάρχουν νεκροί, ενώ αργά χθες το βράδυ τα διεθνή μέσα έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερα θύματα.

«Τα πέντε μέλη του πληρώματος κατάφεραν να αποβιβαστούν επειδή βρίσκονταν στην κεντρική καμπίνα. Οι 34 επιβάτες βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα. Με βάση τις πληροφορίες που διαθέτουμε, παγιδεύτηκαν εξαιτίας της φωτιάς» πρόσθεσε.

«Η πυρκαγιά ήταν τόσο σφοδρή που ακόμη και μετά την κατάσβεσή της δεν μπορούσαμε να επιβιβαστούμε και να αναζητήσουμε επιζώντες προς το παρόν» κατέληξε ο Μπίμις. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Σάντα Μπάρμπαρα, το σκάφος κάηκε ολοσχερώς, ενώ λίγες ώρες αργότερα βυθίστηκε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα