Θρασύτατη πρόκληση φιλοσκοπιανών

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει η ίδρυση φροντιστηρίου «μακεδονικής γλώσσας» στην Αριδαία της ΠέλλαςΝέα απίστευτη πρόκληση εκδηλώθηκε από τους Σκοπιανούς, που συνιστά και τρανταχτή απόδειξη του τεράστιου εθνικού εγκλήματος που συντελέστηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι Σκοπιανοί ιδρύουν φροντιστήριο εκμάθησης «μακεδονικής γλώσσας» στην Αριδαία της Πέλλας και η Ελλάδα βρίσκεται με τα χέρια «δεμένα», αφού αποδέχθηκε τη χρήση «μακεδονικής γλώσσας» με την προδοτική συμφωνία – κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης και ο ΣΥΡΙΖΑ τον χλεύαζε με αστείους ισχυρισμούς.

Η απειλή για τα συμφέροντα της χώρας θα πρέπει, ωστόσο, να κινητοποιήσει και τη νυν κυβέρνηση, ειδικά την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ απειλεί για το εισιτήριο ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε., λέγοντας πως διαφορετικά κινδυνεύουν… οι μεταρρυθμίσεις.

Η είδηση για το φροντιστήριο «μακεδονικής γλώσσας», το οποίο, όπως ανακοινώθηκε, θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο από τη φιλοσκοπιανή Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (την ΑΜΚΕ, που ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο), προκαλεί ήδη σάλο και επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο το πόσο επιζήμια εθνικά είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ανοίγει δε τον ασκό του Αιόλου για να ξεπεταχτούν σαν τα μανιτάρια αντίστοιχα φροντιστήρια στην Ελλάδα, αφού θεωρητικά δεν χρειάζεται να υπάρξει αναγνώριση από τις ελληνικές Αρχές μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αναγνωρίζει, έστω με αστερίσκους, «μακεδονική γλώσσα».

Μαθήματα

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Δευτέρα έως τον Ιούνιο στον χώρο της ΑΜΚΕ μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας, αφού ο δάσκαλος που θα διδάσκει τα «μακεντόνσκι» θα βρίσκεται στα… Σκόπια.

Πίσω από τη φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ, που φέρει το όνομα του Σκοπιανού φιλολόγου «Κρστε Μίσιρκοβ», βρίσκονται η πρώην εκπρόσωπος της «United ”Macedonian” Diaspora» Ευγενία Νατσουλίδου και ο στενός της συνεργάτης, αποσχηματισθείς ιερέας Νικόδημος Τσαρκνιάς, που με «εμβάσματα» από τη σκοπιανή διασπορά έχτισε παράνομη εκκλησία στην Αριδαία, όπου κάνει λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων.

Οι δυο τους συμμετέχουν σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για καταπίεση της υποτιθέμενης «μακεδονικής» μειονότητας.

Την ίδια στιγμή, ο Νικολά Ντιμιτρόφ ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση να λάβει μέχρι τον Οκτώβριο η χώρα του ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων και προειδοποιεί τις Βρυξέλλες πως, αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα αποθαρρυνθούν οι μεταρρυθμίσεις στην περιοχή των Βαλκανίων.

«Τα μεγάλα ζητήματα επιλύθηκαν. Αν δεν αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει προοπτική για την περιοχή» δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο «θα έστελνε ένα μήνυμα στους άλλους ηγέτες των Βαλκανίων ότι δεν αξίζει πραγματικά τον κόπο να επενδύσουν πολιτικό κεφάλαιο για να λάβουν δύσκολες αποφάσεις, να κάνουν μεταρρυθμίσεις».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα