Dolce vita για Τσίπρα: Τριήμερο με την ευρωπαϊκή ελίτ στη λίμνη Κόμο

Γλυκιά ζωή για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος …… παρά την απώλεια της εξουσίας, δεν χάνει ευκαιρία να απολαμβάνει την… κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή και για τρεις μέρες σε κοσμοπολίτικο θέρετρο στη βόρεια Ιταλία, στη λίμνη Κόμο, μαζί με την ελίτ της Ευρώπης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει μέρος στο διεθνές κλειστό συνέδριο που διοργανώνει το ίδρυμα Amprosseti για να μιλήσει για τον μετασχηματισμό της Ευρώπης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στο πολυτελές ξενοδοχείο «Villa d’ Este».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο μέρος, καθώς ήταν καλεσμένος του ίδιου κλειστού κλαμπ τον Σεπτέμβριο του 2014, λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός.

Το ίδιο πολυτελές ξενοδοχείο είχε χρησιμοποιήσει τον Μάρτιο του 2015 ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου και φωτογραφήθηκαν για να γίνουν εξώφυλλο σε lifestyle περιοδικό.

Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι η «Νοημοσύνη για τον κόσμο, την Ευρώπη, την Ιταλία» και ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου. Ωστόσο, σε αυτές τις συνάξεις τηρείται απόλυτη εχεμύθεια.

Άλλωστε η εχεμύθεια είναι ένας από τους όρους συμμετοχής, ενώ αρκετοί εκ των συμμετεχόντων και των ομιλητών δεν γίνονται εκ των προτέρων γνωστοί για λόγους ασφαλείας. Το βέβαιο είναι ότι σε αυτά τα κλειστά συνέδρια λέγονται πολλά και καθορίζονται ακόμα περισσότερα για τις τύχες ολόκληρων χωρών και λαών.

Ορισμένοι εκ των υψηλών προσκεκλημένων στα εν λόγω συνέδρια των προηγούμενων χρόνων ήταν ο πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ του Μονακό, ο Κόφι Ανάν, ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Τζο Μπάιντεν, ο Ρίτσαρντ Τσένι, ο Κάρλο Αζέλιο Τσιάμι, ο Λούκα Κόντερτο του Μοντεντέμολο, ο Χοσέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόζο, ο Λάρι Ελισον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Φελίπε Γκονζάλες, ο Χένρι Κίσινγκερ, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Βάκλαβ Κλάους, ο Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Μάριο Μόντι, ο Σιμόν Πέρες, ο Ρομάνο Πρόντι, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κ.ά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα