Η «Φαίδρα» στη Ρωμαϊκή Αγορά

Η τραγωδία του Ρακίνα ανεβαίνει σε νέα μετάφρασηΥπό το φως του ήλιου, στη Ρωμαϊκή Αγορά, θα παρουσιαστεί στις 13 Σεπτεμβρίου (6 μ.μ.) η τραγωδία «Φαίδρα» του Ρακίνα, το αριστούργημα του κλασικού ρεπερτορίου του 17ου αιώνα, σε νέα μετάφραση του Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία της Εφης Θεοδώρου. 

Η παρουσίαση της τραγωδίας στη Ρωμαϊκή Αγορά θα πραγματοποιηθεί κατόπιν παραχώρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών και για περιορισμένο αριθμό θεατών, ενώ θα δοθούν παραστάσεις και σε επιλεγμένους θεατρικούς χώρους της Αττικής.

Η τραγωδία, η οποία πραγματεύεται τον άνομο έρωτα της Φαίδρας για τον Ιππόλυτο, γιο του Θησέα και της Ιππολύτης, είναι εμπνευσμένη από τα έργα «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη και «Φαίδρα» του Σενέκα.

Τη Φαίδρα υποδύεται η Μαρία Σκουλά, τον Θησέα ο Μάξιμος Μουμούρης, τον Ιππόλυτο ο Μάνος Πετράκης, τον Θηραμένη ο Γιωργής Τσαμπουράκης, την Οινώνη η Μαριάννα Δημητρίου, την Αρικία η Πηνελόπη Τσιλίκα, την Ισμήνη και την Πανόπη η Ελένη Μπούκλη.

Η νέα μετάφραση της τραγωδίας λειτουργεί καταλυτικά προς το έργο, αναδεικνύοντας τη μουσικότητα του πρωτότυπου κειμένου, ενώ δίνεται η δυνατότητα νέας σκηνοθετικής προσέγγισης, με έμφαση στον διάλογο ανάμεσα στη μουσική των γλωσσών.

Συγκεκριμένα, αποσπάσματα του κειμένου θα ακουστούν ηχογραφημένα στη γαλλική γλώσσα, από πρωτοπόρους ηθοποιούς της σύγχρονης γαλλικής σκηνής.

Tα σκηνικά είναι της Εύας Μανιδάκη, τα κοστούμια του Αγγελου Μέντη, η μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή, την κινησιολογία επιμελήθηκαν οι Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης και Μυρτώ Δελημιχάλη, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος. 

Η παράσταση, η οποία αποτελεί συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, θα παρουσιαστεί, επίσης, στις 11 Σεπτεμβρίου (9 μ.μ.) στο Θέατρο Βράχων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων», στις 15 Σεπτεμβρίου (9 μ.μ.) στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού, και στις 20 Σεπτεμβρίου (8.30 μ.μ.) στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βριλησσίων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα