Τούρκοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται στη Ρωσία για τους S-400

Το υπουργείο Aμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες ότι Τούρκοι στρατιωτικοί βρίσκονται ήδη στη Ρωσία προκειμένου να …… εκπαιδευτούν στη χρήση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400. «Στη ρωσική πόλη Γκάτσινα ξεκίνησε η εκπαίδευση του δικού μας προσωπικού της πολεμικής αεροπορίας στη χρήση των αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων S-400» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, που αναρτήθηκε στο twitter.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber υποστήριξε πως η αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35 μπορεί να αποτελέσει μια ενδιάμεση λύση για την Αγκυρα.

«Βρισκόμαστε στην αρχή του διαλόγου μας με τη Ρωσία. Τα Su-35 μπορούν να αποτελέσουν για εμάς μόνο μια ενδιάμεση λύση. Είναι αναγκαίο να κάνουμε διαρκείς συζητήσεις πάνω σε διάφορα ζητήματα» δήλωσε ο Ντεμίρ.

Νωρίτερα, ωστόσο, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας της Ρωσίας Ντμίτρι Σουγκάεφ είχε δηλώσει ότι η Αγκυρα μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει από τη Μόσχα να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη Su-57, επισημαίνοντας ότι «οι διαβουλεύσεις για τα S-35 έχουν αρχίσει, όπως και για τα Su-57 ως ένα απώτερο ζήτημα».

Στο μεταξύ, εκτός από την Τουρκία, η Ρωσία κάνει μπίζνες και με την Ινδία, η οποία -όπως έγινε γνωστό- παρήγγειλε ρωσικούς εξοπλισμούς και οπλικά συστήματα αξίας 14,5 δισ. δολαρίων!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα