Ν.Δ.: Ομολογία κωλοτούμπας από τον Δένδια και τον Αδωνι

«Εθνικά επιζήμια», «όχι προδοτική» η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά... «δεν μπορώ να την αλλάξω» λέει ο υπ. Εξωτερικών

Με τον πλέον επίσημο τρόπο εφαρμόζει η κυβέρνηση την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, παρόλο που κορυφαία στελέχη της προεκλογικά εμφανίζονταν ως... Μακεδονομάχοι!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το newsbreak.gr, έστειλε επιστολή-πρόσκληση με την υπογραφή του φαρδιά πλατιά σε υπουργό της γειτονικής χώρας, στην οποία αποκαλεί τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία».

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Δένδιας χαρακτήριζε «εθνικά επιζήμια», αλλά «όχι προδοτική» τη συμφωνία, την οποία, όμως, «δεν μπορώ να την αλλάξω».

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας παραδέχεται ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει μία συμφωνία σε βάρος της Ελλάδας, νίπτει τας χείρας του για όποιες αξιώσεις εγείρουν οι Σκοπιανοί και επιβεβαιώνει επί της ουσίας ότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε στάση απ’ όταν ήταν αντιπολίτευση.

Αναζητώντας επιχειρήματα, ο κ. Δένδιας υπέπεσε σε ένα σφάλμα. Ανέφερε ότι «ο αναθεωρητισμός των συνθηκών είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο, προφανώς, να συγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη Συνθήκη της Λωζάννης ή κάτι τέτοιο.

Επιμονή στα λάθη

Εξέθεσε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι είχε πει «εάν κυρωθεί η συμφωνία, εμείς θα την εφαρμόσουμε διότι υπάρχει συνέχεια στο κράτος και δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να μπορεί να μην ακολουθήσει κάτι στο οποίο συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Με αυτή τη λογική η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα. Κάτι τέτοιο, όμως, όχι μόνο δεν διαφαίνεται, αλλά θα ήταν καταστροφικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση να επιμένει στα λάθη της προηγουμένης.

«Εάν σας πω ότι μπορώ να αλλάξω συνολικά τη Συμφωνία των Πρεσπών ή έστω να αλλάξω συνολικά αυτά τα δύο άρθρα (σ.σ.: εννοώντας τα άρθρα που προβλέπουν «μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα), δεν θα σας πω την αλήθεια. Αυτό αφ’ ης υπεγράφη και κυρώθηκε δεν είναι δυνατόν» είπε ξεκάθαρα ο κ. Δένδιας.

Και τα περί βέτο για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων σε περίπτωση που συνεχιστεί η προκλητικότητα πού πήγαν; Και οι ενέργειες για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων σε περίπτωση που Σκοπιανοί αρχίσουν να ανοίγουν στην Ελλάδα φροντιστήρια για την εκμάθηση της «μακεδονικής γλώσσας» ποιες θα είναι; Μας λέει ο υπουργός Εξωτερικών, που δεν μπορεί να κάνει τίποτα;