Και τον Τζον Μπόλτον απέλυσε ο Ντ. Τραμπ!

Σε μια αιφνίδια κίνηση προχώρησε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ ……καθώς ανακοίνωσε την απόλυση του συμβούλου του για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον, δηλώνοντας ότι είχε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες μαζί του.

«Ενημέρωσα τον Τζον Μπόλτον χθες το βράδυ ότι οι υπηρεσίες του δεν χρειάζονται πλέον στον Λευκό Οίκο. Διαφώνησα έντονα με πολλές από τις εισηγήσεις του, όπως και άλλοι στην κυβέρνηση» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, διευκρινίζοντας ότι θα ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του σκληροπυρηνικού συνεργάτη του την επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος εθνικής ασφάλειας που δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στο πλευρό του Τραμπ, ενώ νωρίτερα χθες είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι ο Μπόλτον επρόκειτο να παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μάικ Πομπέο, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Αναφορικά με τις διαφωνίες μεταξύ τους, ήταν γνωστό ότι ο Μπόλτον πίεζε τον Τραμπ να τηρήσει σκληρή γραμμή σε διάφορα θέματα, όπως, για παράδειγμα, στη Βόρεια Κορέα.

Ήταν επίσης ο αρχιτέκτονας της πολιτικής μηδενικής ανοχής απέναντι στο Ιράν και συνηγορούσε υπέρ μιας πιο αυστηρής προσέγγισης σε θέματα που αφορούν τη Ρωσία και το Αφγανιστάν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα