Θέμα επανορθώσεων έθεσε πάλι η Ελλάδα!

Ο Δένδιας μίλησε στο Βερολίνο για λύση του ζητήματος με «σωστό τρόπο»Το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων έθεσε στη συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, χθες στο Βερολίνο, ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών προέβη μάλιστα σε μια δήλωση με θετική προοπτική όσον αφορά το μείζον θέμα.

«Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω από την πλευρά της Ελλάδος τη βεβαία πεποίθηση ότι στο τέλος και αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί με τον τρόπο που είναι σωστό να επιλυθεί» υποστήριξε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν συζητήσεις σε διμερές επίπεδο με σημεία σύγκλισης, μετά και τη ρηματική διακοίνωση που είχε στείλει στη Γερμανία η Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων είχε τεθεί και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ανγκελα Μέρκελ, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να δηλώνει ότι το θέμα απασχολεί τα αρμόδια υπουργεία.

Πάντως, από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πάγια θέση του Βερολίνου. «

Η Γερμανία αναγνωρίζει, όπως έκανε πάντοτε, την πολιτική και ηθική ευθύνη για τα εγκλήματα στην Ελλάδα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα οποία διαπράχθηκαν στο όνομα της Γερμανίας. Είμαστε εξίσου της άποψης ότι το ζήτημα των επανορθώσεων έχει τυπικά απαντηθεί» ανέφερε ο Μάας.

Τους δύο υπουργούς Εξωτερικών απασχόλησαν επίσης οι προκλήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, όπως και το Μεταναστευτικό. Ο κ. Μάας άσκησε κριτική για τις ενέργειες της Αγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ και την κάλεσε σε αποκλιμάκωση και επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό, ενώ για το Μεταναστευτικό ζήτησε την εφαρμογή της συμφωνίας Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης. Υποστήριξε επίσης ότι, λόγω των προκλήσεων της Αγκυρας, έχει επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Ο κ. Δένδιας από την πλευρά του χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη στάση της Γερμανίας στο Μεταναστευτικό και «επικίνδυνη» τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ κατήγγειλε τα περί ανοίγματος της περίκλειστης Αμμοχώστου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα